Connect with us

technokrata

Duplázódó processzorteljesítmény

Laptop

Duplázódó processzorteljesítmény

Az Intel beleerősít…

Az Intel szerdán bejelentette, hogy Itanium 2-es processzora a korábbi változathoz képest kétszer gyorsabb lesz. Ismeretes, hogy az Intel ezen CPU-ja csúcskategóriás szerverekben és szuperszámítógépekben alkalmazzák (ennek megfelelően ára is elég borsos, nem ritka az 1000 dollár fölötti árú processzor).

Legfőbb vetélytársa a leendő itaniumos rendszereknek a Sun és az IBM csúcskategóriás konfigurációi. Ebben a piaci szegmensben is komoly harc zajlik, s itt az Intel nem is domináns, mint az asztali illetve desktop CPU-k terén. Éppen ezért létfontosságú, hogy a leendő termék nagy előrelépes legyen a mostani vonalhoz képest. Mike Fister, az Intel vállalati platform csoportjának vezetője részleteket is közzétett: az Itanium 2 már 3 MB-nyi harmadszintű cache-sel rendelkezik (ami ráadásul a processzorban van benne!), s 1 GHz-es frekvencián működik.

A bejelentés szerint a cég második 64 bites chipje még az idei év közepén, azaz várhatóan 3-4 hónapon belül piacra kerülhet. A Madison illetve a Deerfield kódnevű magarchitektúrák a jövő év közepére várhatók, 2004-re pedig a Montecito – mondta Shanon Poulin, az Intel vállalati kereskedelmi menedzsere.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom