Connect with us

technokrata

Az új HP ”új” termékei

Laptop

Az új HP ”új” termékei

Régi-új számítógépek a beolvadt versenytárs kínálatából.

A Hewlett-Packard a tegnapi napon mutatta be a Compaq Computerrel történt egyesülése után piacra kerülő első új termékeket, amelyek egyetlen közös tulajdonsággal bírnak: mindegyikük ex-Compaq termék.

Az “új” termékek közé tartozik az immáron HP márkanéven kínált AlphaServer SC20 szuperszámítógép, és az AlphaServer DS20L szerver, amelyeket kormányzati, illetve nagyvállalati felhasználásra szán a gyártó. A tulajdonképpen négy darab DS20L szervert magába foglaló AlphaServer SC20-as ára 290 ezer dollárnál kezdődik, amely 4 GB memóriát foglal magában.

A rackszekrénybe helyezhető DS20L szerverek két darab 833 MHz-es Alpha EV68 processzort tartalmaznak, és legfeljebb 2 GB memória fogadására alkalmasak, egyenként pedig 18 ezer dollár körüli összegbe kerülnek.

Szintén a vállalati felhasználókat célozza meg a HP a tegnap bemutatott három új HP Compaq Evo asztali számítógépeivel (Evo D510, D510 Ultra-slim, D310). Nem elírás, a HP valóban Compaq Evo néven fogja árusítani a vállalati felhasználásra szánt gépeket, amelyekben az Intel új, integrált grafikus vezérlőt is tartalmazó 845G lapkakészletét alkalmazza. A két Evo 510-es gép a jövő héttől lesz megvásárolható, Intel Celeron vagy Pentium 4-es processzorral, 769 dollárért, illetve 899 dollárért. Az Evo D510 Ultra-Slim modell abban különbözik hagyományos társától, hogy helytakarékosabb házban szállítja a HP. A harmadik újdonság, az Evo 310-es alsókategóriás személyi számítógép, ennek megfelelően ára (monitor nélkül) 749 dollár. A következő hetek során egyébként a HP állítólag be fog jelenteni egy 700 dollárnál olcsóbb Celeron-alapú PC-t is.

Notebookok terén az Evo N800-as gép az újdonság, ezt a hordozható számítógépet szintén vállalati felhasználásra ajánlja a gyártó. A csupán 3,3 centiméter vastag noteszgép tömege kevesebb, mint 2,5 kilogramm, és 15 colos kijelzővel van felszerelve. Belsejében egy mobil Intel Pentium 4-es processzor, DDR memória, és egy ATI Mobility Radeon grafikus chip található, valamint rendelkezik USB 2.0-s csatolóval, és támogatja a Bluetooth-t és a 802.11b vezeték nélküli adatátviteli szabványokat is. Az Evo N800-as induló ára 1700 dollár lesz.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom