Connect with us

technokrata

Laptop

P4 és MP3

Intel és Fraunhofer.

Az Intel és a Fraunhofer Institute szerződést írtak alá a Fraunhofer ipari szabványos MP3 audiokódolójának továbbfejlesztéséről és Intel Pentium 4 processzoron nyújtott teljesítményének maximalizálásáról.

A közös fejlesztőmunka nyomán nagymérvű javulás várható a legújabb generációs PC-platform MP3 zenefile-ok rögzítése (kódolása) terén nyújtott teljesítményében. A Fraunhofer új MP3 audiokódolója sokkal jobb MP3-színvonal elérését teszi lehetővé a Pentium 4 alapú számítógépek felhasználóinak milliói, illetve a jövőbeni PC-vásárlók számára.

Az új szoftver kitűnően hasznosítja a Pentium 4 processzor gyors memória-alrendszerében és az SSE2 utasításkészletében rejlő előnyöket. A valamennyi Pentium 4 processzorban megtalálható SSE2 utasítások javítják a multimédiás és internetes alkalmazások, valamint a játékszoftverek futtatásának képességét.

A projekt műszaki részét a széles körben elterjedt MP3 technológia kifejlesztőjeként ismert Fraunhofer vezeti. Az MP3 kódoló eljárásainak beható hangolására és tesztelésére az elkövetkezendő félévben kerül sor.

„Nagy izgalommal készülünk rá, hogy a Pentium 4 processzor SSE2 utasításainak segítségével minden eddiginél magasabb szintre emeljük a számítógépek MP3 kódolás terén nyújtott teljesítményét. A már ma is zajló fejlesztőmunka várakozásaink szerint augusztusban ér majd véget” – nyilatkozta Harald Popp, a Fraunhofer Studio Department részlegének vezetője.

A projekt végtermékét augusztusban átadják a Thomson multimédiás részlegének, amely hamarosan a nagyközönség számára is elérhetővé teszi az új megoldást. A Thomson exkluzív licencjoggal rendelkezik a Fraunhofer Institute valamennyi MP3 technológiával kapcsolatos szabadalmára és szoftverére nézve.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp