Connect with us

Hirdetés

technokrata

Laptop

P4 és MP3

Intel és Fraunhofer.

Az Intel és a Fraunhofer Institute szerződést írtak alá a Fraunhofer ipari szabványos MP3 audiokódolójának továbbfejlesztéséről és Intel Pentium 4 processzoron nyújtott teljesítményének maximalizálásáról.

A közös fejlesztőmunka nyomán nagymérvű javulás várható a legújabb generációs PC-platform MP3 zenefile-ok rögzítése (kódolása) terén nyújtott teljesítményében. A Fraunhofer új MP3 audiokódolója sokkal jobb MP3-színvonal elérését teszi lehetővé a Pentium 4 alapú számítógépek felhasználóinak milliói, illetve a jövőbeni PC-vásárlók számára.

Az új szoftver kitűnően hasznosítja a Pentium 4 processzor gyors memória-alrendszerében és az SSE2 utasításkészletében rejlő előnyöket. A valamennyi Pentium 4 processzorban megtalálható SSE2 utasítások javítják a multimédiás és internetes alkalmazások, valamint a játékszoftverek futtatásának képességét.

A projekt műszaki részét a széles körben elterjedt MP3 technológia kifejlesztőjeként ismert Fraunhofer vezeti. Az MP3 kódoló eljárásainak beható hangolására és tesztelésére az elkövetkezendő félévben kerül sor.

„Nagy izgalommal készülünk rá, hogy a Pentium 4 processzor SSE2 utasításainak segítségével minden eddiginél magasabb szintre emeljük a számítógépek MP3 kódolás terén nyújtott teljesítményét. A már ma is zajló fejlesztőmunka várakozásaink szerint augusztusban ér majd véget” – nyilatkozta Harald Popp, a Fraunhofer Studio Department részlegének vezetője.

A projekt végtermékét augusztusban átadják a Thomson multimédiás részlegének, amely hamarosan a nagyközönség számára is elérhetővé teszi az új megoldást. A Thomson exkluzív licencjoggal rendelkezik a Fraunhofer Institute valamennyi MP3 technológiával kapcsolatos szabadalmára és szoftverére nézve.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés