Connect with us

technokrata

Megjelent a Sun Solaris 9 operációs rendszere

Laptop

Megjelent a Sun Solaris 9 operációs rendszere

Felkel a nap?

[sajtóközlemény] A Sun Microsystems bejelentette a Sun Solaris 9 operációs rendszerét, amely újradefiniálja a modern – a webes technológiákra épülő- hálózati szolgáltatási platform fogalmát.

A Solaris 9 OE – a Sun ONE architektúra alapja – segít az informatikai beruházások költségeinek és kockázatának csökkentésében, az alkalmazások felügyeletének leegyszerűsítésében.

Több, az iparágban egyedülinek számító újdonságot kínál a Solaris 9 operációs rendszer. Az egyik legfontosabb, hogy része az új, J2EE 1.3 kompatibilis Sun ONE Application Server 7, Platform Edition (egyszerveres fejlesztési és üzemeltetési licence) és a Sun ONE Directory Server. A Sun ONE middleware-elemek integrációja révén a Solaris 9-cel egyszerűbben készíthetők és üzemeltethetők a Java, XML és SOAP technológiákra épülő alkalmazások és szolgáltatások – ami a gyakorlatban alacsonyabb beszerzési, tesztelési, támogatási és felügyeleti költségeket jelent.

Több mint 300 további, a biztonságot, a felügyelhetőséget, a teljesítményt és a kompatibilitást javító új tulajdonsággal rendelkezik a Solaris 9, ezek közül számos kifejezetten a mindennapos rendszerkonfigurációs tevékenységek drasztikus leegyszerűsítése érdekében készült. A rendszerbe épített új eszközök segítik a frissítések elvégzését, és a szolgáltatásszintek emelését amellett, hogy az új tulajdonságok révén a rendszeradminisztrációs költségeket is csökkenteni képes a felhasználó.

Megannyi más, a felügyeletet egyszerűsítő és a rendszer védelmét növelő biztonsági újdonsága mellett a Solaris 9 OE elsőként kínál beépítve teljes körű, vállalati szintű tűzfalrendszert. A Solaris legújabb verziója világszínvonalú teljesítményt nyújt a Java technológiákra épülő üzleti alkalmazások futtatása és a döntéstámogatási rendszerek terén, továbbá a lineáris skálázódásnak köszönhetően kiváló platformot biztosít az adattárház-alkalmazások számára. A Solaris 9 az egyetlen UNIX operációs környezet beépített erőforrás-felügyeleti rendszerrel.

A Sun minden egyes leszállított hardverrendszeréhez ingyenesen szállítja a Solaris szoftver licencét. A Sun támogatási szerződéssel rendelkező vásárlók a support keretében kapják a szoftverfrissítést; míg az ilyen szerződéssel nem rendelkező felhasználók térítés ellenében juthatnak a frissítésekhez. A Solaris 9 operációs rendszer, SPARC Platform Edition ingyenesen tölthető le 1 processzorú rendszerekhez, a Free SolarisSM Binary License Program keretében. Ugyanitt rendelhető a rendszeradminisztrációs kit, Solaris média, nyomtatott telepítési dokumentáció és ajándék szoftverek. A Solaris 9 OE-nek része a Sun új, J2EE 1.3 kompatibilis Sun ONE Application Server 7, Platform Edition-licence, és a Sun ONE Directory Server.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom