Connect with us

technokrata

Búcsú az Nvidia chipsetektől

Laptop

Búcsú az Nvidia chipsetektől

Eltűnő szépreményű újdonságok.

Az Nvidia nem túl rég szállt be a chipset businessbe, elsőként nForce 420 és 415 jelzésű típusaival. Bár akkora sikert nem értek el, mint azt előzőleg a cég remélte, azonban közel sem nevezhetők ezen termékek kudarcnak. Sőt, teljesítményük igazán meggyőző, csakhogy ehhez mérten az árcédulájuk kicsit eltúlzott.

Ez év márciusában jutottunk hozzá olyan információkhoz, hogy rövidesen megjelennek az utódok. Az Nvidia nForce 620 és 615 modellekben az USB 2.0, ATA133, DDR333, valamint az AGP 8x támogatása is megoldott lett volna. Meg nem erősített információk szerint azonban az első mintapéldányok kiszállítása helyett az Nvidia megváltoztatta terveit, és ennek következtében ezek az ígéretes újdonságok eltűnnek a süllyesztőben.

Mindez nem jelenti azt, hogy az Nvidia kiszáll ebből a piaci szegmensből, hanem kihagy egy lépcsőfokot, és inkább az AMD következő generációs processzorait támogatja majd megjelenésük idején.

A fenti két lapkakészlet sajnos „fejcsóválva kiesett”, bizonyos mértékig ez egy sajnálatos esemény, s bár lesznek egyéb chipkészletek, melyek hasonlóak lesznek, mégis most két nagyon jó fejlesztés múlt ki, végleg.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

önmagát fertőtlenítő kilincs
Mate 20 X

SmartPhone

Megérkezett a Huawei első 5G-s okostelefonja

2019. október 19. szombat
wifi 6

Kütyük

Megérkezett a Wifi 6, amely kisimítja ráncainkat

2019. október 17. csütörtök
nokia android frissítés hmd global

SmartPhone

Megkezdődött a Nokia okostelefonok android frissítése

2019. október 16. szerda

Dotkom