Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hiábavaló egéráldozatok a távközlés oltárán?

Laptop

Hiábavaló egéráldozatok a távközlés oltárán?

Hétvégi Matáv-termés.

A Netfelhasználók Érdekvédelmi Társasága május 25-én békés tömegdemonstrációt szervezett a Krisztina körúti Matáv-székházzal szemben lévő parkban. A tüntetés békésen lezajlott, közel ötszázan vettek részt, s több politikus is beszédet mondott.

Németh Attila, a NETÉRT egyesület elnöke beszédében azt követelte, hogy a Matáv állítsa vissza a díjcsomagokat, vagy biztosítson olyan konstrukciót, amely nem lehetetleníti el a modemen keresztül kapcsolódók helyzetét. Az elnök szerint a távközlési szolgáltató indoka, miszerint a kedvezmény veszteséget termelt, legfeljebb csak bevételkiesést eredményezett.

Rogán Antal, fideszes politikus szintén jelen volt a demonstráción. Az Országgyűlés informatikai bizottságának elnöke ígéretet tett arra, hogy napokon belül törvénymódosító javaslatot terjeszt a parlament elé, hogy állami beavatkozással elérhetővé váljon a kedvezményes Internet-hozzáférés. A politikus elmondta: a törvény úgy garantálná az olcsó internetezési lehetőséget, hogy a szolgáltatók számára egy alacsony fogyasztói árat szabna meg, az állam pedig fedezné az önköltség és a fogyasztói ár közötti különbséget. Hozzátette, hogy az állami beavatkozás ezen a téren más országokban is bevált módszer.

Kovács Kálmán informatikai miniszterjelölt üdvözölte a Fidesz-frakció olcsó internetezést célzó kezdeményezését, amelyet a megalakuló kormányzat mindenképpen figyelembe kíván venni a hozzáférést könnyítő intézkedéseik meghozatalánál. Azonban a politikus szerint az állam beavatkozása csak rövid távon jelent megoldást az Internet-szolgáltatás fogyasztói árának alacsonyan tartásához, hosszú távon csak egy piaci versenyre ösztönző, megfelelő jogi szabályozás képzelhető el.

Úgy tűnik, hogy a demonstráció során eltemetett egerek egyelőre nem érték el a kívánt hatást. Nincs mit tenni, várni kell…



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés