Connect with us

Hirdetés

technokrata

A jövő héten debütál a Handspring színes kijelzős kommunikátora

Laptop

A jövő héten debütál a Handspring színes kijelzős kommunikátora

A Handspring végre piacra dobja a Treo kommunikátor továbbfejlesztett változatát.

A múlt héten adtunk írt arról, hogy az ismert kéziszámítógép-gyártóhoz közeli források információi szerint a Handspring hamarosan egy új alsókategóriás, színes érintőkijelzővel és 16 MB memóriával felszerelt Treo PDA-t (tehát nem kommunikátort!), a Treo 90-es modellt fogja piacra dobni. A mostani hírekből azonban az is kiderül, hogy a Handspring várhatóan megkezdi a mobiltelefon funkciókkal is felszerelt Treo 270-es kommunikátor árusítását is a jövő héten.

Mint ismeretes, a Treo első változatát, a monokróm kijelzővel felszerelt Treo 180-ast az idei év elején mutatta be a gyártó. Ez az eszköz külsőleg leginkább egy PDA-ra hasonlít, azonban teljes értékű mobiltelefonként is funkcionál, sőt, az év későbbi részében megjelenő szoftverfrissítés révén a GPRS csomagkapcsolt adatátvitelt is támogatni fogja. Az amerikai Federal Communications Commission (FCC) weboldalán közzétett információk szerint a Treo 270-es a 160×160 pixeles felbontású kép megjelenítésére alkalmas színes kijelzőt leszámítva nem sokban különbözik elődjétől, a Treo 180-astól. Érdekesség, hogy a gyártó közlése szerint az új Treo a színes LCD ellenére is a Treo 180-asénál jobb, 3 órás beszélgetési-, és 150 órás készenléti időt tud biztosítani használójának a benne alkalmazott nagyobb teljesítményű lítium-ion akkumulátornak köszönhetően.

A korábbi hírekkel ellentétben – nem hivatalos információk szerint – a Handspring Treo 270-es ára nem 600 dollár, hanem 500 dollár lesz az észak-amerikai piacon, míg a low-end Treo 90-es kéziszámítógép (amely nem használható mobiltelefonként) 300 dollár körüli összegért lesz megvásárolható, elvileg a jövő héttől.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés