Connect with us

technokrata

Laptop

Robot-notebook

Felismeri a tárgyakat és végrehajtja a hangparancsokat.

A jelenleg is zajló Los Angeles-i E3 Expo-n bemutatásra került egy olyan megoldás, amely egy átlagos notebookot robottá alakít át.

Az amerikai Evolution Robotics most bemutatásra került ER-1 típusjelű ”személyi robot rendszere” tulajdonképpen egy kiegészítő, amelyre a felhasználó meglévő, Windows operációs rendszert futtató laptopját csatlakoztathatja az USB porton keresztül. Mint az a képen is látszik, a platform magában foglalja a mozgatásért felelős motort, illetve a kerekeket, továbbá egy webkamerát is, amely segítségével a külvilággal tartja a kapcsolatot a robot.

A noteszgép ER-1-hez történő csatlakoztatása mellett a robot beindításához telepíteni kell a számítógépre az Evolution Robotics ER1 Control Center nevű alkalmazását. Ez lehetővé teszi a kamerából érkező vizuális adatok feldolgozását másodpercenként öt képkockás sebességgel. A tulajdonos a szoftver segítségével akár úgy is beprogramozhatja a robotot, hogy az felismerjen (azaz valójában a beérkező képeket hasonlítsa össze a memóriájában lévőkkel) bizonyos tárgyakat a lakásban, és ha azok esetében bármiféle változást észlel, azt jelezze “gazdájának”, akár e-mailben is.

Egy átlagos notebookkal felszerelt ER1-es robot képes hangparancsok felismerésére és végrehajtására, ha tulajdonosa beprogramozta ezeket, ezen felül hangfile-ok lejátszát is támogatja. Mozgását lehetséges távirányítani akár a Weben, vagy e-mailen keresztül is, továbbá mozgó- és állóképeket is tud rögzíteni. Mivel szoftvere egy nyílt programozási interfészen alapul, az Evolution Robotics várakozásai szerint nemsokára rengeteg fajta alkalmazás elérhető lesz hozzá.

Az Evolution ER-1 rendszer ára (noteszgép nélkül, összeszerelve) 599 dollár, míg a felhasználó által összeállítandó csomagot már 499 dollárért meg lehet vásárolni.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom