Connect with us

Internetet ˝Mindenkinek˝!

Laptop

Internetet ˝Mindenkinek˝!

Alanyi jogon.

Az alakuló kormány egyik programja az információs társadalom létrehozását jelölte meg célként, s az Internethez való hozzáférést alanyi joggá tenné.

Az Origo értesülései szerint a kormányprogram a demokrácia kiteljesítését látja az információs társadalom kiépítésében. A Világháló segítségével ugyanis minden olyan információ könnyen közzétehető, amit jelenleg csak hosszas utánjárás után lehet megszerezni. Ráadásul a polgárok jobban követni tudnák a közigazgatás tevékenységeit és az ügyintézés online-ná tételével felgyorsulhatna a hivatalos ügyek intézése is.

Ösztönös árszabályzás a neve annak a programnak, mellyel az új kormány az informatikai eszközök elterjedését segítené különböző adópolitikai eszközökkel (például kedvezményes forgalmi adókulcsok bevezetése).

Költségvetési támogatás járna azon családok számára, amelyek legalább egy 14-25 év közötti gyereket nevelnek. Ez a dologi eszközök (számítógép és tartozékok) és az Internet-elérés bizonyos fokú támogatását jelentené. Emellett új, egyetemes szolgáltatási program elindítását is tervezi az új kormány, kiemelve az oktatásból a számítástechnikával kapcsolatos ismeretek átadását.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom