Connect with us

Hirdetés

technokrata

Háborús játék az amerikai hadseregtől

Laptop

Háborús játék az amerikai hadseregtől

Az amerikai hadsereg saját ego shooter fejlesztésébe kezdett teljesen valós fegyverekkel, valós helyszíneken, mely ingyenesen letölthető lesz. Európában ettől próbálják megvédeni a fiatalokat, Amerikában ezzel csalogatják…

A jelenleg is zajló Electronic Entertainment Expo-n az amerikai hadsereg (US Army) egy saját fejlesztésű ego shooter játékot mutatott be, mely augusztustól ingyenesen letölthető lesz.

A játék teljesen valós fegyverekkel, valósnak tűnő környezetben (az Unreal 3D motorját használja a játék) játszódik majd, a fiatalok védelmét annyi szolgálja, hogy vér nem folyik, ha valakit lelövünk. A fejlesztés célja a hadsereg propagálása a fiatalok körében.

Brian Osborne parancsnok, a fejlesztés vezetője elmondta, hogy manapság a hadseregnek új lehetőségek után kell kutatni ahhoz, hogy a 17-24 év közötti fiatalok érdeklődését felkeltse. A szoftvert egyébként nemcsak letölteni lehet, hanem számos magazinban mellékletként fog megjelenni, valamint bizonyos számítógépekhez is ingyen jár majd.

A módszer bizonyosan sikeres lesz, a szoftver várhatóan rövid időn belül nagyon sok fiatalhoz eljut majd, ugyanakkor a hatása kérdéses. Európában egyre inkább cenzúrázzák az erőszakot megjelenítő játékokat, legutóbb az erfurti mészárlás kapcsán erősödtek fel az ezzel kapcsolatos viták. A Counterstrike-ot emiatt majdnem betiltották Németországban, ahol becslések szerint több mint félmillió ember játszik rendszeresen ezzel az ego shooter játékkal. Az élethű megjelenítés ugyan hozzásegít ahhoz, hogy a fegyvereket jobban megismerjük, azonban kérdéses, hogy az ellenség irtása tulajdonképp mihez is csinál kedvet.

Az új játék Osborne szerint a katonaélet szépségére hívja fel a figyelmet. A való életben azonban ha lelőnek, nem kezdhetjük újra a játékot…



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés