Connect with us

technokrata

Zuhanó processzorárak

Laptop

Zuhanó processzorárak

Az Intel ismét ármérséklésre szánta el magát, ennek időpontjáról és a csökkenés mértékeiről részletek itt.

A szokásos hónap végi Intel processzorok árcsökkentése május 26-án következik majd be. Ennek célja a régebbi darabokból feltorlódott raktárkészletek megszüntetése illetve a konkurenciákkal (de főként az AMD-vel) való árverseny. Ennek legjobban a felhasználók örülnek, hiszen alacsonyabb áron juthatnak hozzá a kíván CPU-hoz.

Az 533 MHz-es FSB-vel működő Pentium 4-es processzorok (ezekben már fél megabyte-nyi cache dolgozik) körülbelül 150-170 dollárral lesznek olcsóbbak. A 400 MHz-es FSB-vel és 512 KB-nyi cache-sel rendelkező CPU-k ára már sokkal változatosabb csökkenésen megy keresztül. Az 1,8 GHz-es modell 25 dollárral lesz olcsóbb, a 2 GHz-es 85 dollár körüli összeggel kerül majd kevesebbe a hónap végétől. Efölött még drasztikusabb árcsökkenés várható, a 2,2 és a 2,4 GHz-es példányok ára már 150 dollár körüli összeggel mérséklődik majd.

Természetesen a régebbi, 400 MHz-es FSB-vel és 256 KB-os cache-sel rendelkező Pentium 4-esek ára is esik valamelyest, ám itt azért nincsen ekkora változás. Az 1,7 GHz-es P4-es ára körülbelül 20 dollárral lesz kevesebb a hónap végétől, az 1,8 GHz-esé pedig 31 dollárral. Kerek 50 dolláros ármérséklődés következik be az 1,9 GHz-es frekvencián működő processzornál, míg az ebben a szériában gyártott utolsó, 2 GHz-es példány értéke 65 dollárral lesz kevesebb 26-a után.

Szintén csökken majd az Intel gyártotta alaplapok (ezekben 850-es, 845.ös és 815.-ös chipkészletek találhatók) árai is, 2-10 dollárral.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom