Connect with us

Megjelent az első kézzelfogható új Rambus memória

Laptop

Megjelent az első kézzelfogható új Rambus memória

Még nagyobb teljesítmény, még gyorsabb adatátvitel, ugyanakkor támogatottsági problémák jellemzik az új Rambus memóriákat…

1066 MHz-es, 32 nanosec-es memória. Nemrég még a 800 MHz-es RDRAM is bőven elegendő sebességűnek tűnt, most mégis újabb modellek érkeztek. Ezen memóriák front side bus sebessége 533 MHz, és az Intel 850E chipkészlettel felszerelt alaplapokkal használhatók együtt.

A Kingston tegnap bejelentette, hogy rendelkezik olyan modulokkal, amelyek már eleget tesznek az új standard követelményeinek. Korábban eddig csak egyetlen vég jelentett be ezen memóriát használó alaplapot, az Alienware (erről egy korábbi hírünk kapcsán már információt adtunk).

256 MB-nyi ebből a memóriából bizony elég borsos áron kerül forgalomba: a Kingston tervei szerint 263 dollárt kér el egy ekkora kapacitással rendelkező RDRAM-ért.

A Rambus korábbi nagy támogatója, az Intel elfordult korábbi kegyeltjétől, s mára a DDR memóriákban látja a jövőt (hivatalosan nem is ajánlja az 1066 MHz-es FSB-jű RDRAM-ok használatát). Igaz, ezek lassabbak, a most bejelentett RDRAM duál csatornás üzemmódban akár 4,2 Gb/sec-es adatátviteli sebességet is képes elérni. Az pedig egyelőre a jövő zenéje még, hogy mekkora sikerre számíthat az új RDRAM…Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom