Connect with us

technokrata

Japánban is olcsóbb lesz a GameCube

Laptop

Japánban is olcsóbb lesz a GameCube

A Nintendo az észak-amerikai piac után Japánban is csökkenti GameCube játékkonzoljának árát.

A gyártó tavaly szeptemberi debütálása óta 200 dollárnak megfelelő összegért kínálta a konzolt a szigetországban, június 3-tól azonban 159 dollárnak megfelelő összegért fogja árusítani a GameCube-ot a japán piacon. Ezzel a lépéssel újból a Nintendo konzolja lesz a legolcsóbb játékkonzol a 199 dollár körüli összegért kínált Microsoft Xbox, illetve a 217 dolláros Sony Playstation 2 mellett.

Mint ismeretes, a Nintendo e hét hétfőn jelentette be, hogy az észak-amerikai piacon 25 százalékkal csökkenti a játékgép árát, ezt megelőzően pedig Európában hajtott végre 20 százalékos árcsökkentést. Mindehhez azonban arra volt szükség, hogy a vállalat Kínába helyezze át a konzol gyártását (ahogyan azt a Microsoft is teszi az Xbox esetében).

A HSBC Securities piacelemző cég egyik elemzője szerint a Nintendo olyan jól áll pénzügyileg, hogy akár egy következő árcsökkentést is végrehajthatna, bár erre a közeli jövőben nem lehet számítani. A gyártó egyébként a tavaly szeptember 14-i piaci bevezetés óta 1,57 millió darabot értékesített Japánban a konzolból, míg az Egyesült Államokban november és március között 2,23 millió darabot adott el, Európában pedig május eleje óta több mint 400 ezret.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom