Connect with us

technokrata

HP iPAQ hírek: új kéziszámítógépek várhatók

Laptop

HP iPAQ hírek: új kéziszámítógépek várhatók

A hírek szerint a HP egy új, izmos processzort tartalmazó iPAQ kéziszámítógéppel fog megjelenni a piacon 3 hónapon belül.

A Brightland.com szerkesztője a hétvégén interjút készített a Hewlett-Packarddal a vállalat kéziszámítógépeinek jövőjével kapcsolatban, melynek során számtalan érdekes információ látott napvilágot. Mint ismeretes, miután a HP megvásárolta Compaqot, az előbbi cég leállítja jelenlegi PDA-termékcsaládjának, a Jornada modelleknek a gyártását, ehelyett a Compaq iPAQ márkanevét átvéve, vadonatúj eszközökkel fog megjelenni a piacon.

A Jornadák mellett nemsokára eltűnnek a gyártó kínálatából az iPAQ 3600-as és 3700-as sorozatának gépei, valamint az év végén a 3800 sorozatot is kivonják a piacról. A HP képviselőjének közlése szerint három hónapon belül fognak debütálni a HP iPAQ 3900 termékvonal első tagjai, a 3935-ös és a 3970-es modellek, amelyek 400 MHz-es Intel XScale processzort, és a jelenlegieknél jobb képet biztosító érintőkijelzőt fognak tartalmazni, a második készülék pedig integrált Bluetooth-támogatással is rendelkezik majd.

Míg a jövőben megjelenő, high-end iPAQ 5000-es széria tagjairól nem áll rendelkezésre túl sok információ, állítólag ezek a gépek GSM/GPRS (avagy CDMA) mobil adatátvitelre is képesek lesznek, továbbá egy ujjlenyomat-olvasó is megtalálható lesz rajtuk. A HP képviselője az interjúban cáfolta, hogy a vállalat olcsó, monokróm kijelzős tenyérgépet kívánna piacra dobni.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom