Connect with us

Pocket PC Phone Edition: fatális biztonsági hiba

Laptop

Pocket PC Phone Edition: fatális biztonsági hiba

A brit What Mobile magazin felfedezett egy biztonsági hibát a Pocket PC Phone Editionben.

A Pocket PC Phone Editionnel lehetőség van mobil beszéd- és adatkommunikáció (GPRS) használata az erre képes eszközökön. A mobiltelefonokra szánt változat támogatja többek között az SMS-ezést, a gyorshívást, a hívófél-azonosítást és egyéb hívásfunkciókat, továbbá WAV file-okat is tud csengőhangként kezelni. Képes a Wi-Fi rövidtávú adatátvitelre is.

Az illetéktelen használók ellen a PIN egyik változatával védekezik a rendszer, így hívás csak a szám beütése után kezdeményezhető. A Pocket PC Phone Edition esetében ezt egy ellenőrző párbeszéd-ablakban lehet ki-be kapcsolni. Ha engedélyezzük a PIN használatát, a tárcsázó bekéri a kódot, mielőtt bármit is csinálna, ha viszont ekkor kiválasztunk egy böngészőt, és elindítjuk a GPRS adatátvitelt, kapcsolódni fog a hálózatra – jóllehet nem kéne. Innentől kezdve azonban már bármilyen folyamatot kezdeményezhetünk, a masina képes lesz tárcsahang adására.

Ráadásul, ha kikapcsoljuk a telefont, és újra megpróbálunk kapcsolódni a hálózatra, nem azt a hibaüzenetet adja, hogy „készüléke ki van kapcsolva, próbálja meg újból”, hanem végtelennek látszó kapcsolódási próbálkozásokba kezd, majd végül közli velünk a rendszer, hogy megváltoztattuk a hálózati beállításainkat.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom