Connect with us

technokrata

Megjelent és már le is tölthető az új DivX codec

Laptop

Megjelent és már le is tölthető az új DivX codec

Videofilmek számítógépen – régóta nem álom, hanem valóság. Ebben nagy szerepe volt a DivX codec-nek, amelyből megjelent a legújabb változat. Számos újítása mellett többek közt a gyengébb processzorral rendelkezőknek is tartogat kellemes meglepetést…

Az új DivX codec sorban az 5.02-es. Ahogy azt már megszokhattuk, a codec-kel együtt jön a The Playa nevű lejátszószoftver is, ami szintén frissítésre került (2.0 alfa 4). Kijavítottak pár korábbi hibát (például az 5.01-es 7%-kal lassabban tömörített, mint az 5.0-s), és fejlesztették a videolejátszás folyamatosságát is, a gyengébb processzorral rendelkező gépeken is érzékelhető módon (az alkotók közlése szerint egy 466 MHz-es Pentium processzoron is lehetőség van már 640×480-as felbontási mód mellett szaggatásmentes filmlejátszásra).

Bekerült a dupla pufferelés lehetősége is a codecbe. Ezzel a videokártya egy második puffert is a filmlejátszás rendelkezésére bocsát, ennek köszönhetően még simább lehet a videomegjelenítési folyamat (8 MB-nál kevesebb memóriával rendelkező grafikus kártyáknál ez nem használható). Szintén új lehetőség a Film effekt opció, ami egy, a képminőséget filmesebbé tevő szűrő (gyakorlatilag zaj hozzáadását jelenti, de alapértelmezett állapotban ez ki van kapcsolva).

A most belekerült YUV Extended mód kiválasztása esetén a dekódolás a YV12-es metódussal történik. Ennek alkalmazásakor válik a leggyorsabbá a DivX tartalom megjelenítése, ám ekkor nincs lehetőség a fényerő/kontraszt/telítettség triumvirátuson változtatni.

Természetesen még jó pár egyéb kiegészítéssel is rendelkezik az új codec, erről győződjön meg mindenki saját maga, a kapcsolódó linkek egyikére kattintva, a szoftver ugyanis letölthető.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom