Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megjelent és már le is tölthető az új DivX codec

Laptop

Megjelent és már le is tölthető az új DivX codec

Videofilmek számítógépen – régóta nem álom, hanem valóság. Ebben nagy szerepe volt a DivX codec-nek, amelyből megjelent a legújabb változat. Számos újítása mellett többek közt a gyengébb processzorral rendelkezőknek is tartogat kellemes meglepetést…

Az új DivX codec sorban az 5.02-es. Ahogy azt már megszokhattuk, a codec-kel együtt jön a The Playa nevű lejátszószoftver is, ami szintén frissítésre került (2.0 alfa 4). Kijavítottak pár korábbi hibát (például az 5.01-es 7%-kal lassabban tömörített, mint az 5.0-s), és fejlesztették a videolejátszás folyamatosságát is, a gyengébb processzorral rendelkező gépeken is érzékelhető módon (az alkotók közlése szerint egy 466 MHz-es Pentium processzoron is lehetőség van már 640×480-as felbontási mód mellett szaggatásmentes filmlejátszásra).

Bekerült a dupla pufferelés lehetősége is a codecbe. Ezzel a videokártya egy második puffert is a filmlejátszás rendelkezésére bocsát, ennek köszönhetően még simább lehet a videomegjelenítési folyamat (8 MB-nál kevesebb memóriával rendelkező grafikus kártyáknál ez nem használható). Szintén új lehetőség a Film effekt opció, ami egy, a képminőséget filmesebbé tevő szűrő (gyakorlatilag zaj hozzáadását jelenti, de alapértelmezett állapotban ez ki van kapcsolva).

A most belekerült YUV Extended mód kiválasztása esetén a dekódolás a YV12-es metódussal történik. Ennek alkalmazásakor válik a leggyorsabbá a DivX tartalom megjelenítése, ám ekkor nincs lehetőség a fényerő/kontraszt/telítettség triumvirátuson változtatni.

Természetesen még jó pár egyéb kiegészítéssel is rendelkezik az új codec, erről győződjön meg mindenki saját maga, a kapcsolódó linkek egyikére kattintva, a szoftver ugyanis letölthető.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés