Connect with us

technokrata

Végleges, tökéletes WinRAR!

Laptop

Végleges, tökéletes WinRAR!

A sok béta után végre napvilágot látott a WinRAR végleges (3.00) verziója. Bővebb információ és letöltés itt.

A Rarsoft fejlesztette ki az első 32 bites tömörítőt, a WinRAR-t. A Huffman-kódolásra épülő tömörítő programot sokadszorra szervezték át alaposan. Teljesen új kódolási algoritmusra épül a program, így hatékonyabban és kisebb méretűre tömöríthejük állományainkat.

Az előző verzió óta már a tömörítendő file-ok méretével sem lehet gondunk, ugyanis már akár 10 GB-os arhívumokat is képes kezelni. Mindezek mellett már lehetőségünk nyílik hang, kép, futtatható állományok tömörítésére is. Ezt egy speciálisan erre fejlesztett algoritmus végzi.

A tömörített állományainkat még mindig nagy biztonságban tudhatjuk, ugyanis a végleges verzióban is helyet kapott egy 128 bites titkosításra alkalmas részegység.

A RAR formátumon kívül támogatja még a ZIP-et, amit maximum 4 GB-os méretig tud kezelni. Kicsomagolás szintjén támogatja az ARJ, CAB, LZH, ACE, TAR, GZ, UUE, BZ2, JAR, ISO archívumokat. Egy úgynevezett SFX modullal önkicsomagoló archívumokat készíthetünk, melyekhez akár telepítési (kicsomagolási) útmutatót is csatolhatunk.

A program Windows, Linux, DOS, OS/2 és FreeBSD rendszerek alatt használható.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom