Connect with us

technokrata

Új Nikon digitális fényképezőgép várható

Laptop

Új Nikon digitális fényképezőgép várható

A Nikon weboldalán Shockwave-flash animáció hívja fel a figyelmet a Nikon közeljövőben megjelenő új, digitális fényképezőgépére. Vajon meddig kell várnunk az új gépre?

Az animációból nem sok minden derül ki. Az azonban bizonyosnak tűnik, hogy május 29-én lehull a lepel a Nikon Coolpix 3-nak nevezett, egyelőre homályba burkolózó digitális fényképezőgépről.

Az új gépről szinte semmit sem lehet biztosan tudni. Feltételezhető, hogy a 3-as szám nagy jelentőségű lesz az új gépben. Az animáció ”Digital from all angles” szövege arra enged következtetni, hogy vagy 3 dimenziós képeket készíthetünk majd, vagy bármilyen irányba fényképezhetünk. Előbbi eset forradalmi áttörést hozhat a digitális fényképezésben, s valószínűleg sokáig egyedülálló lenne. Utóbbi esetben gondolhatunk forgatható objektívre (sok Coolpix gép rendelkezik elforgatható optikával), de gondolhatunk valami trükkös panoráma funkcióra is.

Ezen kívül felmerülhet bennünk a gyanú, hátha a Foveon X3 CMOS-át akarják felhasználni az új gépükben. Egyelőre ugyanis csak a Sigma jelentett be Foveon X3 CMOS-ra épülő professzionális digitális fényképezőgépet.

Sajnos egyelőre csak találgatni lehet, de két hét múlva már többet tudhatunk az addig csak kíváncsi rajongók elméjében létező digitális fényképezőgépről.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek