Connect with us

technokrata

P4T533-C: az ASUS pótolja, amit az Intel kihagyott

Laptop

P4T533-C: az ASUS pótolja, amit az Intel kihagyott

Az ASUS új alaplapjában egy olyan technológiát is alkalmaz, amit az Intel 850E chipkészletében elhanyagolt. Ennek köszönhetően még nagyobb teljesítmény csikarható ki a hardverből…

Az ASUS új alaplapja, a P4T533-C az Intel 850E chipkészlete köré épül, ám rendelkezik egy kis plusszal az Intel eredeti elképzeléseihez képest: 1066 MHz-es RDRAM támogatást is tartalmaz. Ismeretes, hogy az Intel egyre inkább előnyben részesíti a DDR memóriákat, s hivatalosan nem is támogatja a PC1066-os Rambus modulokat. Éppen ezért az ASUS maga vette a kezébe a dolgokat, s így akár 2 GB-nyi 1066 MHz-es RDRAM is kerülhet az alaplapba (egy ilyen memória adatátviteli csúcssebessége duálcsatornás üzemmódban 4,2 GB/sec).

Természetesen az alaplap képes kezelni az 533 MHz-es FSB-vel rendelkező új Pentium 4-es processzorokat, hiszen ezért született meg. 5 PCI és 1 AGP slot kapott rajta helyet, s négy darab (visszafelé kompatibilis) 2.0-s USB port is rákerült az alaplapra. Az opcionális integrált 6 csatornás hangvezérlő előnyeit is élvezheti az, aki vesz egy példányt a gyártó termékéből.

Az ASUS EZ Flash BIOS-ának köszönhetően a chip úgy frissíthető, hogy nem igényel boot lemezt és különböző flashelő programokat.

A gyártó közlése szerint az ASUS a tuningolók keze alá dolgozott, ami a specifikációt olvasgatva igaznak is tűnik: DIP-kapcsolókkal illetve BIOS-ból történő vezérléssel könnyen be lehet állítani minden egyes paramétert, ami befolyással lehet a teljesítményre. A processzor feszültsége 0,025 voltos lépésekben szabályozható. Az AGP Warning LED használatával pedig megakadályozható, hogy egy esetlegesen elálított APG feszültség (3,3 V) súlyos károkat okozzon.

Nincsen szükség többé tápegység cserére sem, ha a gyárilag beszerelt példánnyal esetleg nem lennénk megelégedve – az ASUS EZ Plug nevű csatlakozásának köszönhetően külső tápegységet is használhatunk hardvereszközeink energiaigényének kielégítésére.

A fentiekből látszik, hogy egy komoly alaplappal gazdagodhat az, aki megvásárolja. Az egyetlen kérdés, amire majd csak az idő tud választ adni, hogy az Intel 1066 MHz-es RDRAM támogatás hiányát az ASUS megoldása jól, hibamentesen tudta e megoldani.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom