Connect with us

technokrata

Aficio AP2610: nyomtatás kábeldzsungel nélkül

Laptop

Aficio AP2610: nyomtatás kábeldzsungel nélkül

A legtöbb nyomtató csatlakoztatásához szükség van egy adatkábelre, amelyen az információk eljutnak az eszközhöz. A Ricoh új modellje viszont számtalan más előnye mellett többek között ezen vezeték használatát is kiküszöböli.

A Ricoh ma Magyarországon is bejelentette új, vezeték nélküli hálózati nyomtatásra alkalmas, nagyteljesítményű, A/3-as irodai lézerprinterét, az Aficio AP2610-et. A kis és közepes munkacsoportok számára ajánlott új Ricoh nyomtató 26 lap/perces (A/4) sebességével, 1200 dpi-s felbontásával, könnyű telepíthetőségével, egyszerű kezelhetőségével és nagy terhelhetőségével is kiemelkedik a nyomtatók mezőnyéből.

A Ricoh vezeték nélküli LAN technológiát alkalmazó új nyomtatójával minden különösebb előkészület, vezetékek telepítése nélkül és költségkímélő módon megteremthetők a hálózati nyomtatás feltételei. A felhasználó többé „nem ütközik falakba”, a nyomtatóra akár 140 méteres távolságból is küldhetők az anyagok. Így egy esetleges költözés sem lehet akadálya a döntésnek: vezetékes hálózat kiépítésére egyszerűen nincs szükség.

Az Aficio AP2610 esetében alkalmazott, 2,4 GHz-es frekvenciatartományban működő (IEEE 802.11b szabvány) vezeték nélküli, teljes értékű LAN megoldás hatótávolsága legkevesebb 40 százalékkal, 11 Mb/s-os adatátviteli sebessége pedig tízszeresen haladja meg a Bluetooth hasonló jellemzőit.

A nyomtatási sebesség 26 A/4-es vagy 15 A/3-as oldal percenként, ami egyaránt igaz a 600, és az 1200 dpi-s felbontás esetén. Az első nyomatra mindössze 6,5 másodpercet kell várni, és a nyomtató 12 másodpercnél gyorsabban éled fel energiatakarékos „alvó” üzemmódjából. Ha pedig a nyomtatáshoz a Ricoh által szabadalmaztatott, Windowsra optimalizált RPCS nyomtatási nyelvet alkalmazzák, akkor a teljes nyomtatási idő további 30 százalékkal csökken. A berendezés a szokásos PCL6-os és PostScript nyomtatási nyelveket is ismeri és természetesen FireWire (IEEE 1394) interface is kapcsolható hozzá.

Az Aficio AP2610 havonta akár 150 ezer nyomatra is képes. Kiegészítő papírkezelési lehetőségek sorát kínálják hozzá, az opcionális papíradagolókkal a teljes bemeneti kapacitása 1350 lapig bővíthető, a kimeneti oldalon pedig a külön kapható postaládákkal négy felhasználó vagy munkacsoport tudja nyomtatási feladatait elkülöníteni. Az egyrekeszes szortírozó tálca a dokumentumok hatékony szétválogatását segíti.

A nyomtató alapkiépítésben 32, maximálisan 96 megabyte-os memóriával rendelkezik. Emellett bővíthető külön vásárolható 6 gigabyte-os merevlemezzel.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom