Connect with us

technokrata

Vigyázat, hamisított memóriák!

Laptop

Vigyázat, hamisított memóriák!

Egy jól hangzó márkanév alatt silány minőségű terméket eladni – elég régi eljárás már sajnos a számítástechnikában is. Egy újabb memóriagyártó esett áldozatául a hamisítóknak.

A koreai memóriagyártó, a Hynix tegnap bejelentette, hogy megjelentek a piacon olyan memóriamodulok, amelyek egyértelműen hamisítványok. Talán mindenki hallott már róla, hogy a cég néhány hete dömpingszerűen elárasztotta a piacot memóriáival, mert a Micronnal kútba esett felvásárlás után ezzel a módszerrel kívánt kilábalni a válságból.

Bizonyára a rengeteg hynixes memóriachip miatt gondolták úgy élelmes vállalkozók, hogy a jól csengő névvel könnyen túl lehet adni pár hamis példányon is. A koreai cég közlése szerint a hamisítványok 133 MHz-es SDRAM modulokat érintenek (ezekből is a 128 MB-os modulokat). A Tajvanban összeszerelt chipeken a Hynix logója szerepel, s ezen „márkátlan” darabok Tajvanban, Kínában és Európában kerültek terjesztésre.

A hamis darabok minősége kifogásolható, ezért a gyártó azt javasolja hogy mindenki csak az árusításra jogosult disztribútoroktól vásároljon. A kapcsolódó linkek egyikére kattintva bárki leellenőrizheti, hogy az által vásárolt modul eredeti e vagy sem.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák