Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szokatlan számítógép az Apple-től

Laptop

Szokatlan számítógép az Apple-től

Az Apple olyan számítógépet mutatott be, amire senki sem számított. Egy olyan darabbal gyarapodott a cég termékpalettája, amely képes volt elrugaszkodni a cég eddigi felfogástól…

Xserve – az Apple új számítógépének neve. Szokatlan név egy (a cégtől) szokatlan terméknek, az Xserve ugyanis az Apple első rack-szervere. Habár a számítógép eredetileg olyan helyekre lett kifejlesztve, ahol sok Macintosh van, az üzleti alkalmazásoknál is megállja a helyét, köszönhetően többek közt a beépített hardverellenőrzésnek.

A pizzadoboz méretű számítógép erősen hasonlít a PC iparban használt blade-szerverekre. Saját chippel rendelkezik az input/output funkciók gyorsítására. Kétféle modell közül lehet választani, az egyikben egy darab, a másikban két darab 1 GHz-es G4-es processzor teljesít, mindegyiket L2 és L3 cache-sel látták el. Az egyprocesszoros számítógép 256 MB DDR memóriával rendelkezik, a duál-CPU-s Xserve 512 MB-nyi DDR memóriát tartalmaz magában.

Bármely változatot is vegye meg az ember, a számítógépben egy 60 GB-os merevlemez biztosítja a háttértár-kapacitást, ám a működés közben cserélhető meghajtóknak köszönhetően akár 480 GB-nyi merevlemezt is be lehet tárazni a szerverbe. Egy gigabites Ethernet portokkal is rendelkezik a két modell.

„A leggyorsabb Mac architektúra, amit valaha is építettünk” – mondta Steve Jobs az Xserve-re, melyekre tegnaptól lehet rendeléseket leadni (igaz, a kiszállítás csak a jövő hónapban kezdődik meg). Áruk 3000 illetve 4000 dollár, természetesen kiépítettségtől függően.

Érdekesség gyanánt megcsillantották a jövőt az Apple-nél: egy olyan Xserve-en is dolgoznak, amely akár 14 merevlemezt is képes befogadni, ezzel az összkapacitást másfél terabyte fölé tornázni. Ez a rendszer két 2 gigabites száloptikás csatlakozással rendelkezik, kielégítvén a nagy sebesség iránti igényeket.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés