Connect with us

Olcsóbb lett az Xbox is!

Laptop

Olcsóbb lett az Xbox is!

A Sony után most a Microsoft is bejelentette, hogy 199 dollárra csökkenti konzolgépének árát.

Egy nappal azután, hogy a Sony bejelentette, 199 dollárra mérsékli újgenerációs Playstation 2 játékkonzoljának árát az észak-amerikai piacon, a Microsoft is hasonló lépésre szánta el magát. A mai naptól kezdve a Microsoft Xboxot az észak-amerikai piacon 199 dollárért fogják árusítani, ezzel pedig egy rendkívül éles versenyhelyzet alakult ki.

A vásárlók kegyeiért a piacon gyakorlatilag három cég terméke, a 2000. év vége óta jelenlévő Sony Playstation 2, illetve az egy évvel később debütáló a Nintendo GameCube, és Microsoft Xbox versenyez. Azt követően, hogy mindhárom játékgép az amerikai és a kanadai boltok polcaira került, a két vetélytársához képest egy kicsivel szerényebb képességekkel bíró GameCube bizonyult a legolcsóbbnak 199 dolláros árával, a legdrágább pedig a Microsoft Xbox volt, de ez a modell rendelkezik a legizmosabb hardverrel mindhárom közül.

Mostantól azonban mindhárom gépet 199 dollárért árusítják a gyártók, tehát az ár már nem jelenthet gondot a vásárlóknak a választásban. A Nintendo egyik képviselője egyébként tegnap úgy nyilatkozott, a vállalat nem tervezi a GameCube árának csökkentését, legalábbis a jövő héten megrendezésre kerülő Electronic Entertainment Expo-ig (E3) nem terveznek bejelenteni ilyesmit. Az azonos ár mellett sokak szerint a konkurensek alatt maradhat a kevesebb funkciót kínáló Nintendo konzol, amely például DVD-filmek lejátszására sem képes.

Míg az észak-amerikai piacon a Microsoft egyharmadával csökkentette az Xbox árát, a japán piacon csak 29 százalékkal mérsékeli a termék árát május 22-től az eladások ösztönzése végett, így a szigetországban a hónap végétől 271 dollárnak megfelelő összegért lesz megvásárolható a játékgép.

A szoftveróriás árcsökkentésének érdekes módon magyar vonatkozása is van, ugyanis a Microsoft és szerződéses gyártópartnere, a Flextronics a mai napon bejelentette, hogy költségek csökkentése érdekében Magyarországról a Kínában lévő Doumenbe telepíti át az Xbox gyártást (a mexikói Flextronics üzemben továbbra is folytatódni fog a gyártás) a tervek szerint 2002. júliusától vagy augusztusától.

A hazai fogyasztókat annyiban nem érinti a Microsoft mostani döntése, hogy bár a konzolt többek között Magyarországon gyártották, a terméket nem vezették be a hazai piacra hivatalosan.

Az európai piacon a Microsoft korábban 37 százalékkal, 299 euróra kényszerült csökkenteni az Xbox árát, mivel a termék a vártnál jóval gyengébb eredményeket produkált az eladások terén (Európában eleve drágábban árusították a játékgépet, mint az észak-amerikai piacon). A kontinensen a konkurens Sony Playstation 2 is átlagosan 299 euróba kerül, a Nintendo GameCube pedig 199 euróért kapható.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom