Connect with us

technokrata

Digitális fényképezőgép gombok nélkül?

Laptop

Digitális fényképezőgép gombok nélkül?

A Toshiba megkezdte gombok nélküli digitális fényképezőgépének szállítását. Az új gép további érdekessége a különleges kialakítású külsője.

A 2002-es PMA-n bejelentett Toshiba PDR-T10 nem nagy felbontásával, nem tökéletes optikájával, de nem is rengeteg szolgáltatásával tűnik ki társai közül, hanem gomb nélküli kialakításával és cserélhető külső burkolatával. A gomb nélküli kialakítás természetesen nem azt jelenti, hogy exponáló gomb sincs a gépen. Ezen a gombon kívül azonban valóban nem találunk más gombot a PDR-T10-esen. Az érdekes megoldás egyelőre csak marketing-fogásnak tűnik, hiszen a gép műszaki paraméterei nem a legjobbak.

A gépen belül igen kicsi, mindössze 1/3,2”-os 2,1 millió pixeles CCD található. Az ilyen kis méretű CCD-hez nagyon jó minőségű optikát kell gyártani, hogy megfelelő minőségű fotókat lehessen készíteni. Ebben a gépben fix 38 mm fókusztávolságú (35mm-es rendszerbe átszámítva) optika található, melynek fényereje mindössze F5,9-es. Az optikai zoom hiányát digitális zoommal pótolják, melyből akár 4x-est is használhatunk, bár 2 Mpixeles felbontás esetén ez kissé túlzás, mivel nem képkivágásról van szó, hanem interpolálásról.

A géppel 1600×1200 vagy 800×600 képpontos fotók készíthetők. A fényerőt érdekes módon nem a szokásos +-2 Fé-kel, hanem +-3 Fé-kel is kompenzálhatjuk, mindezt 1/3-ad Fé-es lépésekben. A gép érzékenysége ISO100, ISO200 vagy ISO400 lehet, melyek között az automatika választ.

A fényképezőgép hátulján 1,6”-os LCD található, mely érintőképernyőként funkcionál. A gép menürendszerét is az LCD-n keresztül érhetjük el, akár az ujjainkkal, bár célszerű ehhez a Palmoknál használatos toll beszerzése. A kész képeket SD kártyára menti a gép, melyből 8 MB-osat kapunk gyárilag, de akár 256 MB kapacitásút is használhatunk. Sajnos az SD kártyák jelenleg a legdrágább Flash kártyák.

A gép működtetéséhez elegendő 2 darab AA méretű akkumulátor. A Toshiba PDR-T10 méretei: 85x72x28, tömege 120 gramm.

A gép ára 400 amerikai dollár alatt lesz.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom