Connect with us

Hirdetés

technokrata

Asztalra vetíthető, virtuális billentyűzet

Laptop

Asztalra vetíthető, virtuális billentyűzet

Képzeljük el, hogy többé nem kell billentyűket nyomkodni, nem kell mobil eszközeink parányi billentyűzetét használni, mert rendelkezésünkre áll egy sokkal frappánsabb megoldás…

Szöveges adatbevitelre a billentyűzetet használjuk, ám rengeteg hátránya van ennek az eszköznek. Egyrészt lassú, másrészt nehéz tisztán tartani és ezt a sort még sokáig lehetne folytatni (sajnos). Ugyan nem nyújt mindegyik problémára megoldást a Virtual Devices nevű cég terméke, de ettől függetlenül érdemes figyelmet fordítani rá.

A zseblámpa méretű eszköz ugyanis arra képes, hogy az asztalra (vagy bármi egyéb felületre) vetítsen egy képet, mely egy billentyűzetet ábrázol. Ezen pedig már vígan gépelhetünk is, hiszen kamerák segítségével képes értelmezni az emberi ujjak mozgását.

Nemes egyszerűséggel Virtuális Billentyűzet (Virtual Keyboard) névre keresztelték el az eszközt, s elsődlegesen a notebook-, illetve PDA-tulajdonosoknak szánják, mivel azok csökkentett méretű klaviatúrái gyakran megnehezítik a szövegbevitelt. Steve Montellese, a Virtual Devices technikai vezetője szerint az eszköz fellendítheti a PDA-k iránti lanyhuló keresletet. Éppen ezért már folynak a tárgyalások az ilyen eszközöket gyártó cégekkel a Virtual Keyboard alkalmazásáról, ám önmagában is kapható lesz a készülék.

Egyelőre még nincsen konkrét időpont a megjelenéséről, az ára várhatóan valahol 100 és 150 dollár között alakul majd.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés