Connect with us

technokrata

Zuhannak a memóriaárak – becsődölhetnek a gyártók?!

Laptop

Zuhannak a memóriaárak – becsődölhetnek a gyártók?!

Ismét döbbenetes mélységekbe készülődik az irányadó 128 megabites memóriachip ára, s vele együtt az egész ipar újra válságba kerülhet. Kérdés, hogy kibírnak-e a gyártók még egy nehéz időszakot?

Nagy káosz alakult ki a memóriaárak körül, hiszen az iparág éppen kilábalóban volt a tavaly év végi sokkból, amikor ismét lezuhantak az árak. Már korábban hírt adtunk arról, hogy ennek oka a Hynix volt, aki ráöntötte memóriáit az egyébként is még túltelítettséggel küszködő piacra.

Elemzők szerint nem volt igazán szerencsés lépés, ugyanis az irányadó 128 megabites chipek két dolláros ár alá való süllyedésnek középtávú hatása lesz: a nyár végéig nem éri el a normális, 3-4 dollár közti értéket. Egyes vélemények szerint még akár a Hynix összeomlása is bekövetkezhet, főleg azután, hogy a koreai cég nem tudott megegyezni felvásárlásáról a Micronnal.

Ugyanakkor az árcsökkenés lelassult, várhatóan a hónap végére fogja elérni a mélypontot és onnan már némileg emelkedni fog. Az azonban szinte biztosnak tűnik, hogy az idei nyár az olcsóbb memóriák időszaka lesz.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom