Connect with us

Hirdetés

technokrata

Zuhannak a memóriaárak – becsődölhetnek a gyártók?!

Laptop

Zuhannak a memóriaárak – becsődölhetnek a gyártók?!

Ismét döbbenetes mélységekbe készülődik az irányadó 128 megabites memóriachip ára, s vele együtt az egész ipar újra válságba kerülhet. Kérdés, hogy kibírnak-e a gyártók még egy nehéz időszakot?

Nagy káosz alakult ki a memóriaárak körül, hiszen az iparág éppen kilábalóban volt a tavaly év végi sokkból, amikor ismét lezuhantak az árak. Már korábban hírt adtunk arról, hogy ennek oka a Hynix volt, aki ráöntötte memóriáit az egyébként is még túltelítettséggel küszködő piacra.

Elemzők szerint nem volt igazán szerencsés lépés, ugyanis az irányadó 128 megabites chipek két dolláros ár alá való süllyedésnek középtávú hatása lesz: a nyár végéig nem éri el a normális, 3-4 dollár közti értéket. Egyes vélemények szerint még akár a Hynix összeomlása is bekövetkezhet, főleg azután, hogy a koreai cég nem tudott megegyezni felvásárlásáról a Micronnal.

Ugyanakkor az árcsökkenés lelassult, várhatóan a hónap végére fogja elérni a mélypontot és onnan már némileg emelkedni fog. Az azonban szinte biztosnak tűnik, hogy az idei nyár az olcsóbb memóriák időszaka lesz.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés