Connect with us

Nintendo GameCube: jó európai eladások, nem várható árcsökkentés

Laptop

Nintendo GameCube: jó európai eladások, nem várható árcsökkentés

A Nintendo közlése szerint a GameCube konzol közel bevezetését követő egy hét alatt 400 ezer darab kelt el a termékből, viszont az amerikai piacon kialakuló éles verseny ellenére sem készülnek árcsökkentésre.

Mint ismeretes, a Nintendo május 3-án kezdte meg a GameCube játékkonzol árusítását Európában. A piaci bevezetéskor a kontinens boltjaiba összesen 500 ezer darabot szállítottak le a játékgépből. A bevezetést követő egy hét alatt a gyártó a félmillió darab GameCube 80 százalékát, azaz 400 darab gépet tudott értékesíteni. További 500 ezer darab konzol leszállítása várható a most következő 7 hét során. A Nintendo vezetősége elégedett az Európában átlagosan 199 euróért (az Egyesült Királyságban némileg drágábban) kínált GameCube európai bemutatkozásával (a konkurens Xbox és a Playstation 2 299 euró körüli összegbe kerül a kontinensen).

Ugyanakkor nem szándékszik változtatni árait a Nintendo az amerikai piacon, ahol 199 dolláros árával egészen a mai napig a GameCube volt a legolcsóbb újgenerációs konzolgép. Azonban a mai napon a Sony bejelentette, hogy szintén 199 dollárra mérsékli a Playstation 2 konzol árát, és a jövő héten várhatóan hasonlóan cselekszik majd a konkurens Microsoft is, bár ez utóbbi cég most még 299 dollárért kínálja az Xboxot.

George Harrison, a Nintendo rangidős alelnöke ugyanakkor a mai napon közölte, a vállalat nem fogja a GameCube konzol árának csökkentését bejelenteni a videojáték iparág legfontosabb rendezvényének tartott, jövő héten megrendezésre kerülő Electronic Entertainment Expón (E3). Mindenesetre sok tapasztalatot fog szert tenni a cég a konzol E3-beli fogadtatásából, noha a Nintendo nagyon bízik mind a GameCube játékkínálatában. Lehetséges, hogy ez kevés lesz az olyan kemény versenytársakkal való megmérkőzéshez, mint például a meglehetősen vonzó paraméterekkel rendelkező Microsoft Xbox?Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom