Connect with us

technokrata

Csökkenő Celeron árak

Laptop

Csökkenő Celeron árak

Ismét csökkentek az Intel alsókategóriás processzorainak árai, s ebben most nemcsak a szokásos leértékelés játszott szerepet, hanem egy napokon belül bekövetkező változás is…

Ismét olcsóbbak lettek az Intel Celeron processzorai. Három, 1 GHz feletti órajelen működő chip ára csökkent, az 1,3 GHz-es példányé 10 dollárral (12 százalékkal) 74 dollárra, szintén tíz dollárral (13 százalékkal) 69 dollárra mérséklődött az 1,2 GHz-es Celeron ára. Végül, ha nem is ilyen mértékben, de azért áresésen ment keresztül az 1,1 GHz-es processzor is, ez 7 százalékos, azaz 5 dolláros olcsóbbodást produkált, így egy ilyen példányért már csak 64 dollárt kell kifizetni. Természetesen ezek az árak 1000 darabos tétel vásárlása esetén érvényesek.

A csökkentésnek két oka is volt; egyrészt a rendszeres ármérséklés segít tartani az árversenyzésben az Intel helyét az AMD-vel szemben, másrészt pedig a chipgyártó óriás ezzel a lépéssel helyet csinál az újgenerációs, NetBurst technológiájú Celeron processzoroknak. Előzetes várakozások szerint ezek piacra lépése szerdán következik be (igaz, az olcsó 845-ös chipkészlet csak május 20-án válik elérhetővé a gyártók számára, ezért minden bizonnyal még pár napot várni kell az ilyen Celeronokkal felszerelt komplett gépek érkezéséig).

Év végére akár 80 százalékát is adhatják az összes Celeron eladásoknak az új chipek – hangzott az előzetes kalkuláció az Inteltől.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom