Connect with us

CD, ami fagyasztja a számítógépeket

Laptop

CD, ami fagyasztja a számítógépeket

Egyre többet hallani a másolásvédett lemezekről, ezek egy része nem játszható le számítógépben. Azonban nemrég megjelent néhány olyan variáns, amitől össze is omolhat a rendszer.

A folyamatos harcnak köszönhetően egyre több másolásvédett kompaktlemez borítójára kerül rá egy picike matrica, ami azt jelzi, hogy a média nem használható számítógépbe épített CD-lejátszóban. A Sony ausztriai leányvállalata, a DADC által létrehozott key2audio másolásvédett technika következtében fordulhatott elő az, hogy a Macintosh számítógépek megfagynak, ha egy ilyen koronggal kerülnek szembe (ezen védelmek egyébként olyan lemezeken is megtalálhatók, mint Celine Dion A new days has come albumán vagy Shakira és Jennifer Lopez új CD-jén).

Az Apple technikai támogatást nyújtó szakemberei elismerték, hogy létezik a probléma, mindazonáltal igyekeztek mindenkit megnyugtatni, hogy ez a hiba nem okoz kárt a számítógépen tárolt adatokban. Sandra Wielflingseder, a Sony DADC szóvivője szerint a cég számtalan konfiguráción tesztelte a technológiát és nem találkoztak olyan esettel, amikor felmerült ez a probléma.

Ennek ellenére az Apple szakemberei óvatosságra intenek, hiszen az olyan rendszerekben, mint az iMac, Power Mac G4 nincsen olyan lemezkiadó gomb, amelyhez a felhasználó hozzá tudna férni, és így a számítógépet lehet is a szervizbe vinni (ugyanis a CD bennragad – emiatt több felhasználó kénytelen volt a komplett Macet visszavinni). Természetesen ezen hiba felbukkanását befolyásolja az is, milyen szoftverek kerülte telepítésre a számítógépen.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom