Connect with us

A BenQ az élre tört!

Laptop

A BenQ az élre tört!

A korábban Acer néven ismert cég most olyan meghajtóval jelentkezett, mely a világon egyedülálló sebességre képes. Vajon a többi neves gyártó hogyan tudja majd felvenni a versenyt a BenQ csodatermékével?

A CD-írók piacán mindig is nagy presztízskérdés volt, hogy melyik cég tudja elsőként elkészíteni a leggyorsabb meghajtót. Az első 32x-es CD-írót a CyberDrive, az első 40x-est pedig a Plextor jelentette be. Most az első 48x-os CD-író bejelentésével a BenQ írta be magát a leggyorsabb CD-írókat megalkotók történelemkönyvébe.

A BenQ új CD-írója nem csak azért érdekes, mert a világon az első 48x-os sebességgel írni képes meghajtó, hanem azért is, mert mindezt állandó forgási sebesség mellett teszi! A CAV működésnek köszönhetően igen jó átlagos írási sebességet érhetünk el ezzel a meghajtóval. Más gyártók általában zónánként dolgoznak állandó kerületi sebességgel (Z-CLV), melynek következtében egy 40x-es meghajtó átlagos írási sebessége körülbelül 28x-esre adódik, míg a BenQ új írója átlagosan 37x-es sebességűnek mondható.

A BenQ CRW4816P típusjelű CD-írója maximum 48x-es sebességgel képes írni, 16x-es sebességgel újraírni és maximum 48x-os sebességgel olvasni. A CAV írási mód következtében az írás megkezdésekor 22x-es, a lemez legszélén 48x-os sebességgel dolgozik. Átlagosan egy 700 MB-os CD esetében 37x-es sebességet ér el, vagyis a teljes lemez megírásához alig több mint 2 percre van szükség. A nagy sebességű írás biztonságáért a Seamless Link III felelős, mely megelőzi a puffer kiürüléséből származó hibákat. Az új CD-író további csodálatra méltó tulajdonsága, hogy a pitek és landek közötti átmenet mindössze 2 mikrométernyi területet foglal el a lemezen, amely igen jó olvashatóságot biztosít. Jelenleg ez az egyetlen író, amely képes ilyen kis területen véghezvinni a váltást pit és land között, mindezt akár 48x-os sebesség mellett!

Bár egyelőre 48x-esen írható lemez nincs az új íróhoz, 40x-esen minden további nélkül írhatunk a Verbatim által bejelentett új CD-re.

Az új író ára egyelőre nem ismert.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom