Connect with us

Hirdetés

technokrata

DRAM árak a padlón

Laptop

DRAM árak a padlón

Alacsonyan szállnak a memória árak…

A 128 Mbites SDRAM chipek ára egy hét alatt majdhogynem felére esett vissza, így jelenleg már kevesebb, mint két dollárba kerülnek. A DRAM értékesítők elmondása szerint az árak süllyedése folyamatos, már hetek óta tart, s úgy tűnik, hogy ismét a rég nem látott mélységekig zuhan.

A DRAM árak fő gyilkosának a Hynix Semiconductort tarja az ipar, amely elöntötte a piacot memóriáival, arra kényszerítve a Micron Technology-t és a Samsung Electronics-ot, hogy hasonlóan cselekedjenek. Ehhez járul még hozzá a szezonális gyenge PC-piaci kereslet, ami összességében túlkínálatot eredményez.

Az érintettek szerint a DRAM-ok árának hatalmas zuhanását akár egyetlen gyártó is képes előidézni azzal, hogy teleszórja a piacot termékeivel, s ennek hatására a konkurencia is hasonlóan cselekszik. Jelenleg azonban a legnagyobb nyugtalanságot a kritikus 1,5 dolláros alsó határ elérése okozza, ugyanis a 128 Mbites SDRAM chipek ára a mélypontot még tavaly októberben érte el, amikor 1,25 dollár alá csökkent, s annak ellenére, hogy a múlt év negyedik negyedévének 1,80 dollárjáról 4,46 dollárra emelkedett most márciusban, a mélypont idén még mélyebb is lehet.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés