Connect with us

technokrata

PC a postaládában

Laptop

PC a postaládában

Igen, egy olyan számítógépről lesz szó, ami egy postaládában éldegél.

Eleddig meglehetősen sok, néha használhatatlannak tűnő különleges számítógépházról láttunk szerte a Világhálón feltűnni képeket. Volt közöttük jópofa, meghökkentő, alacsony költségvetésű, valamint néhány nagyon praktikus is. Ebbe az utóbbi kategóriába nem sokan nyernek bebocsátást.

A most felbukkant legújabb, a postaládából felépített rendszer elsőre teljesen használhatatlannak tűnik. Azonban az Egyesült Államokban elterjedt hosszúkás alumínium postaládák mind helykihasználás, mind pedig hővezetés szempontjából kiválóak. Hely sajnos nem sok van benne, azonban a manapság megjelenő nagyon kis méretű házakba szánt gépek alkatrészeivel könnyedén felépíthető ebben a házban is egy számítógép (ráadásul minden időjárási körülmény között megállja a helyét).

Két alkatrész igen lényeges helyfoglalónak számít, sőt mondhatni méretüktől függ az építhető gép legkisebb mérete. Az alaplapról és a tápegységről van szó. Ennél a gépnél a Shuttle FV-24-es alaplap került beépítésre. Eme alaplapnál kisebbet nehéz lett volna találni, ugyanis már ennél a típusnál is korlátozó tényezőként lép fel az SDRAM foglalat mérete. Tápegységként az Enermax EG250S-V üzemel ebben a gépben. Legfőbb előnye 250 W-os teljesítménye mellett, hogy egy 5,25-ös meghajtó helyén kényelmesen elfér.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom