Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft: beindul az új operációs rendszerek felhasználói tesztje

Laptop

Microsoft: beindul az új operációs rendszerek felhasználói tesztje

A redmondi cég bevett eljárása, hogy egy operációs rendszer megjelentetése előtt különböző bétaverziókat ad ki belőle, amit a lelkes felhasználók letesztelhetnek. Nem történik ez most sem másként.

Hamarosan, még az év végére megérkezhetnek a Microsoft új szerver operációs rendszerei. A Windows 2000 továbbfejlesztett verziói – a Windows .Net Standard, Enterprise és Datacenter – szokás szerint a felhasználók általi teszt után válnak kiadásképessé. Ez a folyamat a nyár körüli időkben indulhat el, mondta Bob O´Brien, a redmondi cég termékmenedzsere. Remélhetőleg ezt a tempót már tudják tartani, hiszen a .Net Server megjelentetése márciusban már másodszor került elhalasztásra.

Az új operációs rendszerben ahelyett, hogy az összes alkalmazást egy gigantikus operációs rendszerbe építettek volna, a Microsoft inkább a webalapú programokra készítette fel leendő üdvöskéjét. Ezzel természetesen a nagy rivális Unix-rendszerek – mint amilyeneket a Sun vagy az IBM forgalmaz – népszerűsége valamelyest csökkeni fog (főként akkor, ha bebizonyosodik, hogy a Microsoftnál még az év elején nagyobb figyelmet a biztonságra jelszóval meghirdetett folyamatnak kézzelfogható eredménye lesz).

A .Net szerver frissítés együtt jár a webalkalmazásokat fejlesztő szoftverkészítők nagyobb támogatottságával is, emellett az Internet Information Server is fejlesztésre kerül. Ráncfelvarráson esik át az Active Directory is, ami tulajdonképpen a számítógépet használók és az erőforrások technikai listája. Ezen kívül még számos egyéb dolog kerül újratervezésre vagy javításra.

O´Brien elárulta, hogy a .Net szerverek által megcélzott felhasználói réteg azokból a cégekből, vállalatokból kerül ki, amelyek jelenleg Windows NT4-et használnak és nem kívánnak Windows 2k-ra frissíteni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés