Connect with us

technokrata

A Panasonic új videómagnó/DVD/CD-lejátszójával vége a helyszűkének

Laptop

A Panasonic új videómagnó/DVD/CD-lejátszójával vége a helyszűkének

Ha már zsúfolásig megteltek a tévékészülék alatti polcok, és egy tűt sem lehet beejteni közéjük, akkor nincs más megoldás, mint a Panasonic NV-VHD1 típusjelű VCR/DVD/CD-lejátszója.

[sajtóközlemény] A tervezés kezdetétől fogva a helytakarékosságot tartották szem előtt a mérnökök, ám a szenzációs teljesítményről semmiképp sem akartak lemondani. Végül megszületett a 430 mm széles, 89 mm magas és 345 mm mély luxus kivitelű kombi NV-VHD1 VCR/DVD/CD-lejátszó AV-technológiával.

Az integrációnak ezen a magas fokán jóval kevesebb kábellel és csatlakozóval kell bajlódni: a távszabályzón kívül csak egy RGB Scart csatlakozóra van szükség a tévékészülék és az NV-VHD1 összekapcsolására.

Az eddigi DVD/VHS kombikkal ellentétben az NV-VHD1 fel van szerelve egy speciális különálló VCR-DVD kijelzővel, amelyet nem kell ide-oda kapcsolgatni az éppen aktív forrásnak megfelelően.

Egy másik fontos és hasznos tulajdonsága a készüléknek, hogy DVD-lejátszás közben is lehet tévéműsort felvenni a videomagnóra – melyben szintén egyedülálló a Panasonic új terméke.

Dicséretet érdemel, hogy a Panasonic nem kötött kompromisszumot a minőség és a teljesítmény rovására a fejlesztés során. A kombiban lévő önálló elemek és a versenytársak belépőszintű készülékeinek összehasonlításakor kiderül, hogy az apró méretű NV-VHD1 semmit sem enged a teljesítményből és a szolgáltatásokból.

Itt van például a videómagnó-szekció: a 12-órás szuper-LP (EP) felvételi móddal büszkélkedő NV-VHD1 kristálytiszta Nicam sztereóhangot produkál, és intelligens időkapcsolója lehetővé teszi a képernyős időszerkesztést. A Crystal View Control (CVC) funkció pedig nagy mértékben javítja az amúgy is kiváló képminőséget.

Az időkapcsoló funkciók között megtalálható az egy hónapon belül 16 program felvételét lehetővé tevő népszerű Showview programozó rendszer, valamint az External Link kapcsolat, amely biztosítja az NV-VHD1 harmonikus együttműködését az asztali digitális felvétel-időzítőkkel.

Egy könnyen kezelhető OSD-menü segítségével gyorsan elvégezhető a beállítások módosítása, mialatt a futómű néhány pillanat alatt elvégzi a felvételek közti szalagcsévélést (az E180-as szalag teljes átcsévélése mindössze 1(!) percet vesz igénybe).

Fontos megemlíteni még a készülék NTSC, illetve kvázi-szuper-VHS lejátszási képességét és a kézre eső előlapi AV-bemeneteket.

Tovább folytatódnak a kellemes benyomások, ha átkapcsolunk az NV-VHD1 deck DVD-lejátszójára. A készülék nem nevezhető válogatósnak, hiszen egyaránt támogatja a DVD-Video, a DVD-R, a CD, a CD-R/RW és az MP3 formátumot. Mindenki megtalálja az igényeinek megfelelőt.

A kiváló képminőségről egy 27MHz/10-bites kép digitál-analóg átalakító gondoskodik, a tökéletes hangzás biztosítása pedig a 192kHz/24-bites audio D/A konverter feladata. A készülék digitális optikai kimenetére külső AV-processzort csatlakoztatva többcsatornás surround hangzás élvezhető, az extramély basszus szerelmeseinek külön mélynyomó-kivezetés van kialakítva a hátlapon.

A DVD-alapú funkciókkal és eszközökkel ismerkedve azonnal szembetűnik a kétfunkciós távszabályzó átgondolt kialakítása. A zavarba ejtő választékból érdemes kiemelni a tévéadásból surround hangzást varázsló Advanced VSS (továbbfejlesztett virtuális surround hang) funkciót, a dialógusok hangerőszintjének kiemelésére szolgáló utasítást és a képbeállítások azonnali előhívására való „One-Touch Cinema Memory” üzemmódot.

Az új „Super Hi Speed Scan” funkcióval 200-szoros sebességre kapcsolható a lejátszás, ami azt jelenti, hogy egy kétórás filmet -kimondani is nehéz- mindössze 40 másodpercre lehet összesűríteni (a képernyőn megjelenő indikátor jelzi a folyamatot).

A fentieket összefoglalva ez a készülék egy kiváló minőségű VHS-magnó és DVD-lejátszó egyetlen kisméretű dobozba integrálva. Akik a DVD-technológia mellett egy korszerű Nicam VHS videomagnót is birtokolni szeretnének, azok számára egyértelmű választás az új NV-VHD1.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom