Connect with us

technokrata

A Panasonic új LUMIX digitális fényképezőgépeket mutatott be

Laptop

A Panasonic új LUMIX digitális fényképezőgépeket mutatott be

Ezek az első olyan digitális fényképezőgépek, amelyek egyesítik a világhírű Leica-optikát és a Panasonic korszerű technológiáját. Köztük megtalálhatók 2 Mpixeltől 4 Mpixelig különféle modellek. A Panasonic hírében ezekről olvashatunk.

A Panasonic a digitális fotográfiát forradalmasító új, digitális állóképkamerákat fejlesztett ki. A kameráiról és objektívjeiről világszerte ismert Leica Camera AG-vel (Solms, Németország) folytatott együttműködése keretében a Panasonic Leica DC objektíveket épített be 2002. évi LUMIX digitális kameráiba.

A LUMIX kamerák kényelmes, felhasználóbarát tulajdonságaival gyorssá és egyszerűvé válnak a multimédiás alkalmazások. A beépített USB-portok és az SD memóriakártya-foglalatok egyszerűvé és sokoldalúvá teszik a PC-s hálózati kapcsolatot és a különféle kompatibilis SD-eszközök csatlakoztatását.

A LUMIX modellek a hagyományos fényképezőgépek ”érzetét” keltik. A Panasonic minden LUMIX-modellt ideális méretűre, súlyúra és arányúra tervezett, és nagyon odafigyelt minden vezérlőgombra, forgatógombra és kapcsolóra. (Bár a DMC-LC5 AF/MF és makró tárcsája elég érdekes helyre került. – a szerk.)

A Panasonic olyan digitális kamerát kívánt létrehozni, amely művészi, kifejező felvételeket készít, de a digitális technológián alapuló sok izgalmas alkalmazásra is módot ad. A Leica DC objektívekkel és a Panasonic új képfeldolgozási technológiájával érzékeny, pontos és könnyen használható digitális kamera – egy finom műszer lelkével rendelkező nagy teljesítményű digitális képfeldolgozó eszköz – jött létre. A LUMIX-termékekben mostantól LEICA DC VARIO-SUMMICRON és DC VARIO-ELMARIT objektívek találhatók, amelyekkel a digitális kamera melegebb színű, finomabb és kifejezőbb képeket készít, mint az korábban lehetséges volt.

A objektívek által „látott” képek szépségének kiteljesítéséhez a Panasonic továbbfejlesztette azokat a technológiákat, amelyek az optikai adatokat digitális információkká alakítják át.

A LUMIX-termékekben mostantól új megapixeles CCD-k találhatók: a DMC-F7 és DMC-LC20 modellekben 2,1 megapixeles CCD van (2,0 millió effektív pixel); a DMC-LC40 és a legkomolyabb DMC-LC5 modell 4,0 megapixeles CCD-t (3,9 millió effektív pixel) tartalmaz. A hagyományos rendszerekben a magasabb pixelszám használata általában nagyobb részletgazdagságot, de kisebb fényérzékenységet eredményez. A fénygyűjtő képességet erősítő résmentes objektív kifejlesztésével azonban a Panasonic a DMC-LC40 és DMC-LC5 modellekben áthidalta ezt a problémát. A Panasonic a pixelek méretét is 3,25 mikronra növelte, amelyek még több fényt tudnak befogadni.

A Panasonic exkluzív új Mega Burst felvételi technológiája (modelltől függően) 4 vagy 5 képkockát készít másodpercenként úgy, hogy nem romlik a képkockák minősége. A felhasználó akár nyolc képkockát is készíthet egy sorozatban (modelltől függően), és az utolsó képkocka ugyanolyan tiszta és éles marad, mint az első. A sorozatfelvétel sebességének és a felbontásnak ez a látványos javulása a Panasonic új nagysebességű, többfeladatos képfeldolgozási technológiájának köszönhető, amely a jelek időigényes, egymás utáni feldolgozását gyorsabb és korszerűbb párhuzamos feldolgozással váltja fel.

A Panasonic mindegyik LUMIX-kamerához CCD-színszűrőt választott, amely optimalizálja az adott Leica DC objektív teljesítményét. A DMC-F7 és a DMCL20 modell elsődleges színszűrővel biztosítja a pontos színreprodukciót a LEICA DC VARIO-ELMARIT objektívvel készített képeken. A DMC-LC40 és DMC-LC5 modellekhez a Panasonic kiegészítő színszűrőt választott, amely jól illik a LEICA DC VARIO-SUMMICRON objektív F2,0 fényerejéhez és a 4,0 megapixeles CCD által létrehozott gazdag színfokozathoz. A Panasonic ennél is továbbment, és új Pure Color Engine LSI áramkört fejlesztett ki a DMC-LC40 és DMC-LC5 lencserendszerekhez. Az áramkör a CCD kimenő jelének RGB jellé való korai átalakításával és az alacsony frekvenciájú luminanciaelem kivonásával gyakorlatilag az elsődleges színszűrőhöz hasonló színreprodukciót eredményez.

A Panasonic a LUMIX-szal eloszlatja a digitális kamerák lassú fókuszálásáról kialakult mítoszt. A DMC-LC5 a korábbi Panasonic-rendszereknél kétszer gyorsabb új hibrid autofókuszos rendszerével pontosan és azonnal fókuszál. (Kíváncsian várjuk a tesztpéldányt! – a szerk.)

A DMC-LC40 és DMC-LC5 LUMIX-modellek rendkívül hosszú élettartamú, újratölthető lítiumion-akkumulátorral működnek. A LUMIX-kamerával készült digitális képeket fel lehet tölteni a PC-re vagy a cserélhető memóriakártyára, át lehet másolni CD-lemezre, ki lehet nyomtatni, meg lehet nézni a TV képernyőjén vagy a számítógép monitorján, vagy csatolni lehet az elektronikus levelekhez. A digitális technológia a megörökített képek szerkesztését és retusálását is mindenki számára megkönnyíti – a LUMIX-modellekhez könnyen kezelhető ArcSoft fényképszerkesztő szoftver is jár.

A LUMIX-kamerák memóriakártya-foglalatához SD-memóriakártya és MultiMediaCard is csatlakoztatható. Minden LUMIX-kamerához (modelltől függően) 8 MB-os, 16 MB-os vagy 32 MB-os memóriakártya jár. A postabélyeg méretű SD-memóriakártya lehetővé teszi a képek, a zene, a videó és a diabemutatók gyors és egyszerű cseréjét a növekvő számú kompatibilis eszköz között, amelyek jelenleg az audiotermékeket, a videokamerákat, a feljegyzésrögzítőket, valamint a kézi számítógépeket és a PDA-kat foglalják magukba. Az SD-memóriakártyával kompatibilis Palm kézi számítógépek egy új sorozatával a felhasználók bárhol megnézhetik digitális fényképeiket. (Sajnos az SD/MMC kártyák ára jelenleg duplája az elterjedtebb CompactFlash és SmartMedia kártyák árainak. – a szerk.)

Az egyes modellek főbb jellemzői

DMC-LC5:
– LEICA DC VARIO-SUMMICRON objektív (3-szoros optikai nagyítás)
– Mega Burst sorozatfelvétel-készítés (4 képkocka/mp)
– sokoldalú fél-professzionális funkciók (manuális fókusz, hibrid autofókusz, intelligens többszörös számláló, auto-bracket, fókusz-bracket, nagy hatósugarú digitális vaku, képbeállítás-vezérlő stb.)
– nagy, 2,5” polikristályos TFT LCD-kijelző (200.000 pixel)
– rendkívül hosszú élettartamú lítiumion-akkumulátor (180 perc/360 kép kikapcsolt LCD-vel, felvétel 30 másodpercenként, vakuhasználat minden második felvételnél, 25 Celsius fokban)

DMC-LC40:
– LEICA DC VARIO-SUMMICRON objektív (3-szoros optikai nagyítás)
– Mega Burst sorozatfelvétel-készítés (4 képkocka/mp)
– rendkívül hosszú élettartamú lítiumion-akkumulátor (180 perc/360 kép kikapcsolt LCD-vel)
– többféle felvétel-készítési mód (makro, tájkép, sport, spot, portré, éjszakai portré)
– egy gombnyomásos gyors visszacsévélés felvétel módban

DMC-LC20
– LEICA DC VARIO-ELMARIT objektív (3-szoros optikai nagyítás)
– Mega Burst sorozatfelvétel-készítés (5 képkocka/mp)
– mozgókép-felvétel (mozgókép JPEG)
– tartozék: 2 darab AA Ni-MH akkumulátor és töltő
– egy gombnyomásos gyors visszacsévélés felvétel módban

DMC-F7
– LEICA DC VARIO-ELMARIT objektív (2-szeres optikai nagyítás)
– Mega Burst sorozatfelvétel-készítés (4 képkocka/mp)
– kompakt, könnyű alumíniumötvözet test
– (Memóriakártya, illetve akkumulátor nélkül körülbelül 150 g)
– négy szerkesztési funkció (fekete-fehér, szépia, negatív-pozitív, dátumos)
– egy gombnyomásos gyors visszacsévélés felvétel módban

Várható megjelenés: 2002. májustól. Várható bruttó árak: DMC-LC5: 319.990, DMC-LC40: 249.990, DMC-LC20: 129.990, DMC-F7: 159.990 Ft.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

önmagát fertőtlenítő kilincs
Mate 20 X

SmartPhone

Megérkezett a Huawei első 5G-s okostelefonja

2019. október 19. szombat
wifi 6

Kütyük

Megérkezett a Wifi 6, amely kisimítja ráncainkat

2019. október 17. csütörtök
nokia android frissítés hmd global

SmartPhone

Megkezdődött a Nokia okostelefonok android frissítése

2019. október 16. szerda

Dotkom