Connect with us

Hirdetés

technokrata

IDC: növekvő népszerűsödés az MP3-lejátszók körében

Laptop

IDC: növekvő népszerűsödés az MP3-lejátszók körében

Az International Data Corporation (IDC) előrejelzései szerint négy éven belül nagyságrendekkel több digitális zenelejátszót fognak eladni a gyártók, mint napjainkban.

Annak ellenére, hogy az MP3 és más digitális zenetömörítési technológiákat (például WMA) néhány éve még szinte kizárólag csak flashmemória-alapú hordozható termékekben alkalmaztak, napjainkban már CD-t használó, autóba szerelhető, valamint az asztali audiolejátszók körében is megjelentek ezek. Az idei év során a CD-alapú MP3 lejátszókból többet fognak eladni, mint a flash memóriát használókból.

Az IDC piacelemző cég azt jósolja, hogy a digitális hangtömörítési technológiákat használó audiolejátszó termékekből 2006-ban 207 millió darabot fognak értékesíteni a gyártók, míg a tavalyi évben csupán 15 millió fogyott ezekből, és az autós lejátszók esetében is egyre inkább a CD-alapú megoldások kerülnek előtérbe. Az IDC prognózisai szerint 2006-ban csak az Egyesült Államokban 26 millió darab otthoni használatra szánt digitális zenelejátszót fognak eladni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés