Connect with us

Xbox és PS2 árcsökkenés várható?

Laptop

Xbox és PS2 árcsökkenés várható?

A Gerard Klauer Mattison befektetési bank elemzője szerint május vége tájékán lejjebb fog zuhanni mind a Microsoft, mind pedig a Sony játékkonzoljainak amerikai piacon érvényes fogyasztói ára.

Edward Williams, a Gerard Klauer Mattison befektetési bank piacelemzője valószínűnek tartja, hogy az elmúlt hónapok gyenge eladásainak hatására a Sony és a Microsoft is csökkenteni fogja játékgépeinek árát a nyári hónapokban. Williams várakozásai szerint a Playstation2, illetve az Xbox konzolok új árait a videojáték-iparág minden évben megrendezésre kerülő Electronic Entertainment Expo (E3) nevet viselő rendezvényén fogják bejelenteni a gyártók.

Williams elmondta, tudomása szerint május 20-án a Microsoft 299-ről 199 dollárra fogja csökkenteni az Xbox játékkonzol USA-beli árát, és nem sokkal később a Sony is 199 dollárra csökkenti majd a Playstation 2-ét (és várhatóan az előző generációt képviselő PS One gép ára is 99-ről 79 dollárra módosul majd).

Noha a PS2 árcsökkentéséről már tavaly nyár óta terjengnek pletykák, az elemzők véleménye megoszlik azzal kapcsolatban, hogy a Sony vajon az E3-mal egyidőben, májusban, vagy a karácsonyi vásárlási szezonra készülve szeptemberben fogja bejelenteni az árváltozást. Mint ismeretes, a Sony játékgépe már 2000. novembere óta jelen van az amerikai piacon, míg az Xbox csak egy évvel később került kereskedelmi forgalomba ugyanott. Az Xbox megjelenését követő 3 nappal később debütált az amerikai piacon a Nintendo GameCube-ja, amely a (a már nem gyártott Sega Dreamcastot nem számítva) legolcsóbb újgenerációs játékgépként van jelen a boltokban. Ez a modell az amerikai piacon 199 dollárért vásárolható meg, és Williams szerint nem valószínű, hogy a Nintendo mostanában csökkentené az árát, noha idén ősszel várhatóan már 149 dollárért lesz megvásárolható a fiatalabb korosztálynak szánt játékgép.

A nyugat-európai piacon már megkezdődött a konzolgyártók árharca. A Microsoft áprilisban jelentette be, hogy a meglehetősen gyenge eladások fellendítése céljából 479 euróról 299 euróra csökkenti az Xbox árát (ugyanennyibe kerül a kontinensen a Sony PS2 is), de Európában is a GameCube a legolcsóbb, 249 eurós árával.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom