Connect with us

SiS Xabre mint GeForce 3 verő?

Laptop

SiS Xabre mint GeForce 3 verő?

Immár néhány tesztpéldány kikerült a SiS gyártósorairól, és az ezekkel futtatott tesztekben kifejezetten erőteljesnek mutatja magát a SiS újdonsága.

Leghamarabb a VR-Zone jutott hozzá a Xabre 400-hoz. A Triplex által gyártott Xabre Pro elnevezésű kártya gyönyörű ezüst színben pompázik. A ráépített hűtőborda jóval kisebb, mint a GeForce 3-as kártyáknál megszokottak. A memóriachipek hűtésére ezen a kártyán nincs szűkség.

A mintapéldány 250 MHz-es mag és 250 MHz-es (500 MHz effektív) memóriasebességgel üzemel. Ezek a beállítások nem véglegesek, és eddigi tapasztalatainkkal ellentétben nagyon valószínű, hogy felfelé módosítja őket a gyártó. A közeljövőben megjelenő kártyák ára előreláthatólag az Nvidia GeForce 4 MX sorozatának típusaival fog versenyezni.

A tesztek alapján a SiS újdonsága könnyedén felveszi majd a versenyt a GeForce 4 MX sorozat bármely tagjával, valamint a GeForce 3 Ti 200-as kártyákkal. Ami azonban ennél valamivel meglepőbb lehet, hogy a GeForce 3 chippel szerelt kártyák pozíciójára is veszélyt jelenthet a végleges változat alacsony ára mellett nyújtott teljesítménye.

Bár a kártya elméletileg AGP 8x-os üzemelésre alkalmas, azonban eddig még nem jelent meg a piacon olyan alaplap, amivel ki lehetne használni ezt a lehetőséget. A VR-Zone tesztjében számunkra nem teljesen világos okok miatt VIA chipsetes alaplapokban csak AGP 2x-es módban képes üzemelni.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom