Connect with us

Matáv-kedvezmények eltörlése – a HÍF (is) tehetetlen?

Laptop

Matáv-kedvezmények eltörlése – a HÍF (is) tehetetlen?

Mit (nem) lép(het) a Hírközlési Felügyelet?

A Hírközlési Felügyelet MTI-hez eljuttatott közleménye szerint közigazgatási szervként a Hírközlési Döntőbizottság semmilyen (!) jogkörrel nem rendelkezik a végfelhasználói árak szabályozásában.

Mindössze egy rendelet létezik, amely a dial-up internetes adatforgalom végfelhasználói díját szabályozza – ez azonban csak a percdíjak maximális mértékét határozza meg. Ezen belül a szolgáltatók gyakorlatilag korlátlan szabadsággal rendelkeznek az alkalmazott díjszabás tekintetében – beleértve az esetleges kedvezmények bevezetését és visszavonását is.

A közlemény tartalmazza azt is, hogy a HÍF Internettel kapcsolatos hatásköre elsősorban a piacon (együtt)működő szolgáltatók közötti vitás kérdésekben való állásfoglalásra terjed ki – Döntőbizottságának döntése a jogszabályi keretek értelmében való iránymutatást, illetve vitás kérdésekre egységes testületi álláspontot határozott meg.

A HÍF (törvényben meghatározott – ezért esetleg kényszerű) testületi álláspontja nem feltétlenül egyezik meg vezetői és munkatársai magánszemélyként alkotott véleményével…Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom