Connect with us

technokrata

Komoly harc néhány magyar domainnévért

Laptop

Komoly harc néhány magyar domainnévért

Néhány magyar domainnév igen kelendő lett az utóbbi időben, megszerzésükért a szokásosnál többen is versengenek. Mely címekért folyik a küzdelem – részletek itt…

A Magyar Hírlap információi szerint több politikai célzatú domaint is igényeltek a választások második fordulója után. A Fidesz szlogenjeivel analóg URL-eket (hajramagyarorszag.hu, hajramagyarok.hu) a zalaegerszegi Zebra Klub Kft. és a Fiatal Baloldal – Ifjú Szocialisták szervezete egyaránt szerette volna magáénak tudni, ám a Kft. hamarabb nyújtotta be igényét mindkét címre, így valószínűleg az övé lehet majd a regisztráció során szokásos két hetes türelmi idő lejárta után az URL (mint ahogyan a demokraciapont.hu, a fekete-feheren.hu és a feketefeheren.hu is).

Az ifjak.hu és az aprilisiifjak.hu domainekre a Vivanet Kft. jelentette be igényét, ám ez utóbbit egy magánszemély is igényelte, s mivel az ő kérelme korábban született, ezért valószínűleg az övé lesz a cím. Ezen kívül a magyarpolgar.hu (Nemzeti Lap- és Könyvkiadó Kft.) és a nemzetioldal.hu (DomiNet Kft.) URL-ekre is érkezett regisztrációs kérelem. A Multinfo Őrláng 2000 Kht. számára regisztrációs alapot minden bizonnyal az MSZP Internettel kapcsolatos tervei szolgáltattak (nagyinet.hu, eletnet.hu, plusznet.hu, nyuszinet.hu).

Nem maradt ki az SZDSZ sem a választások utáni domainregisztrációs rohamból: a párt a tiszabeszed.hu címet szeretné megszerezni.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom