Connect with us

Matrox – akár G1000 is?

Laptop

Matrox – akár G1000 is?

Egyre több pletyka kering a kanadai Matrox következő generációs grafikus chipjeiről. Azon kívül, hogy csúcsteljesítményűek lesznek, nem sokat tudni… Vagy mégis?

Egyes híresztelések szerint három újdonsággal jelentkezik a Matrox (G600, G800 és G1000), mások csupán egyről beszélnek, ám az már valószínű, hogy a G1000-es csúcsmodell mindenféleképpen megjelenik.

Ez ugyanis nemcsak előnyös, de kifejezetten indokolt lenne a vállalat számára, hiszen igazán nagy ugrásnak számítana a jelenleg is kapható G550 után.

Azt viszont mindenképp meg kell jegyeznünk, hogy a chip különösen óriási lesz – körülbelül 80-90 millió tranzisztort fog tartalmazni. Emellett rendelkezni fog 4 TMU/pipeline-nal, DirectX 9 támogatással, 400 MHz sebességgel (dual), AGP 8X támogatással, 256 MB DDR SDRAM memóriával, 4 vertex shader egységgel, és ami igazán újdonságnak számít: 512-bit 2D grafikus maggal.

A bejelentésre május 14-ig várni kell, amely után további két hónap telik el a Millenium G1000 tényleges megjelenéséig. Az áráról végképp nem tudni semmit, de minden bizonnyal drága lesz.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom