Connect with us

technokrata

Konta Barbara nagyon sokba kerül…

Laptop

Konta Barbara nagyon sokba kerül…

Izgalmas hetet tudhatnak maguk mögött a SztárTőzsde játékosai…

A BUX után itt a STUX. Két évvel ezelőtt jelent meg a hazai online játékok között egy kuriózumnak számító játék, a SztárTőzsde. Néhány hónappal ezelőtt fordulat állt be a játék fejlődésében: az RTL Klub Online és a játék fejlesztője, az eVolution Media stratégiai szövetségre lépett. Ennek a partnerkapcsolatnak az eredményeként április 29-től megújult külső és továbbfejlesztett tartalom, illetve a már megszokott szolgáltatások mellett számos újdonság várja az oldal látogatóit.

A virtuális kereskedés teljes egészében az igazi tőzsdék kereskedésén alapul. Azok a játékosok, akik nem igazán jártasak a tőzsde világában, könnyedén elsajátíthatják a kereskedést, mert a tőzsdeszimuláció mindenki számára közérthető. Akár az igazi tőzsdén, itt is jegyezhetők a részvények.

Április 29-től indult a jegyzés, s egy héten át a legkülönbözőbb kategóriákban voltak jegyezhetők a hazai sztárok. Kezdetben valamennyi játékos 5 millió forintos virtuális tőkével rendelkezik, s ezt az induló összeget fektetheti hazai sztárrészvényekbe.

A művészek, zenészek, médiasztárok, szexszimbólumok és sportolók közötti válogatást segítik a sztárokról szóló friss hírek. A további tájékozódást segíti egy online sztárgaléria, amely a hazai internetes világ egyik legnagyobb, sztárok fotóit tartalmazó adatbázisa. Míg az igazi tőzsdén a sikeres tranzakciók nyereség formájában realizálódnak, addig a SztárTőzsdén a legsikeresebben kereskedő játékosok jutalma egy-egy értékes nyeremény hetente, havonta.

S hogy azok is tisztában legyenek a sztárindexek (STUX) alakulásával, akik csak ritkábban látogathatnak el a SztárTőzsdére, az RTL Klub Találkozások című magazinja napi összefoglalóban számol be a STUX-indexek aktuális állapotáról.

Egy induló tőzsdéről lévén szó, minden árfolyam rohamszerűen felfelé tart, igaz a napi kereskedésben azért találunk kisebb ingadozásokat. A spekulánsok előszeretettel lovagolják meg ezeket a napi hullámokat, hogy ezáltal jussanak minél több virtuális forinthoz.

A felfutó tőzsde jellegnek köszönhető, hogy a naponta megjelenő sztárhírek még nem gyakorolnak túl nagy befolyást a sztárok árfolyamára. De ezen ne is csodálkozzunk, hiszen előbb ki kell alakulnia egy sorrendnek a sztárok között, hogy aztán a különböző hírek a valós tőzsdéhez hasonlóan változásokat okozzanak a kialakult népszerűségi indexekben.

Hogyan találják ki a játékosok, hogy melyik sztár mennyit ér meg számukra? Az első hét tapasztalata alapján leginkább a társaikkal folytatott beszélgetésekből. A SztárTőzsde fórumában heves viták folynak az egyes sztárok szobáiban többek között arról is, hogy ki az, akibe érdemes pénzt fektetni. Mások inkább arra a kérdésre keresik a választ, vajon tényleg Konta Barbara-e Magyarország legszexisebb nője.

Az első héten a kereskedés volumene meghaladta az egy milliárd forintot, míg a SztárTőzsde összesített indexe – a STUX – 1273 pontonon zárt.

Az első jegyzési időszak ugyan hétfőn lejárt, 60 sztár részvényeit máris lehet adni-venni, a többi 100 sztár részvényeire pedig még lehet vételi ajánlatokat tenni. A SztárTőzsde még csak most indult, így mint minden tőzsde, így ez is felfutóban van, az árak alacsonyan szállnak. Érdemes tehát jegyezni, vásárolni, eladni. S hogy ki-ki minél nagyobb virtuális profit tudjon realizálni, érdemes spekulálni!Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom