Connect with us

A játék, ami kikényszerítheti a videokártyák generációváltását

Laptop

A játék, ami kikényszerítheti a videokártyák generációváltását

Könnyen kideríthetjük, hogy a nemsokára debütáló WarCraft III futtatásához vajon elegendően izmos hardverre rendelkezünk e vagy lassan elkezdhetünk spórolni. Részletek és letöltés itt.

tzMinden nevesebb számítógépes játék körül igyekeznek nagy felhajtást csapni a producerek és a marketing szakemberek, hogy az eladások tekintetében a lehető legjobbat produkálhassa a szoftver. A Warcraft III esetén azonban ez néha már szinte hihetetlen mértéket üt meg…

Bizonyára nem sokan emlékeznek már az első részre, pedig a maga nemében korszakalkotó játék volt: egyike az első real-time stratégiáknak. Grafikája a korhoz viszonyítva szép volt, ám a játéktörténelembe mégis a második résszel írta be magát a Blizzard keze munkáját dicsérő alkotás. A 640×480-as felbontás akkor bizony sokakat hardverfejlesztésre sarkallt, ám megérte: a stratégiai játékok kedvelői egy remekművet tudhattak magukénak.

Nem sokkal a megjelenés után az eladási statisztikák nyomán megszületett a döntés: lesz folytatás. Azóta azonban nagy a csend a Blizzard háza táján, egy-két videón kívül nem sok mindent tudhatott róla az egyszeri halandó (bár már zajlott egy bétatesztelés, ahol sok érdekességet meg lehetett tudni, ehhez azonban csak egy szűk kör férhetett hozzá).

A Blizzard nem ad ki fércművet a keze közül, ezért roppant alaposak minden játékuknál, így a WC 3-nál is; de ha hinni lehet a bejelentéseknek, akkor még idén beszerezhetjük a játék egy példányát. A hisztériát tovább fokozandó, megjelentettek egy másfél megabyte-os programot, ami csupán arra jó, hogy letesztelhessük: PC-nk alkalmas-e a készülő nagy mű futtatására. A teljesen háromdimenziós harcos alak különböző felbontásokban és különböző színmélységekben jelenhet meg a monitorunkon, felette egyben kijelezve a másodpercenként megjelenített frame-ek számát is.

Ha másért nem is, azért mindenképpen érdemes letölteni, hogy a különböző felbontások egymás utáni futtatásával láthassuk, mennyivel szebb tud lenni még az 1280×1024-es felbontású kép is az 1024×768-ashoz képest. A program adjon bármilyen eredményt is, az újabb hardverfejlesztést valószínűleg csak nagyon kevesek ússzák meg…Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom