Connect with us

Hamarosan új szereplő jelentkezhet a videokártyák PC-s piacán

Laptop

Hamarosan új szereplő jelentkezhet a videokártyák PC-s piacán

Egy régi-új cég kéredzkedhet be a poligonok világába, megpróbálván ledönteni trónjáról az Nvidia-t. A hardcore 3D rajongóknak bizonyára felcsillan majd a szemük a cég nevének hallatán.

A 3DLabs jelenlegi termékei között csak olyan grafikus processzorokat találni, melyeket nagyteljesítményű munkaállomásokba és csúcskategóriás PC-kbe szántak, olyan munkára, mint a grafikaszerkesztés vagy a tudományos modellezés.

Hamarosan azonban változás állhat be a megszokott stílusban, hiszen az újonnan kifejlesztett P10-es kialakítással, Creative márkanév alatt új grafikus processzorok kezdhetik meg hódító útjukat. Ha a május 7-én esedékes döntés a részvényesek rábólintását hozza, akkor gyakorlatilag semmi sem állhat a megvalósítás útjába. Kérdés azonban, hogy mit fog tudni tenni a 3DLabs azon a piacon, melyet két óriás, az Nvidia és az ATI ural.

Alrendszerekre szétosztani – ez volt a jelszó az új chip tervezésekor. Az alap OpenGL-t és DirectX-et támogató grafikai utasításokon kívül az extra teljesítményt kicsikarni vágyó grafikusok előtt sem csapták be az ajtót. John Schimpf, a 3DLabs fejlesztési igazgatójának elmondása szerint az OpenGL és a DriectX implementálása a jelenlegi állapotban történik, ám állítása szerint azon programozók, akik nem ragaszkodnak a megszokott sémákhoz, igen érdekes effekteket tudnak majd létrehozni, köszönhetően az architektúra rugalmasságának.

Az első új chipek a 3DLabs neve alatt fognak majd piacra kerülni, és a munkaállomásokban teljesítenek majd jó szolgálatot, de év végére megjelennek majd a csúcskategóriás PC-kben is (Creative márkanév alatt). Árukról pillanatnyilag semmit nem lehet tudni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom