Connect with us

technokrata

Új, 2 Mpixeles Jenoptik digitális fényképezőgép

Laptop

Új, 2 Mpixeles Jenoptik digitális fényképezőgép

A Jenoptik legújabb digitális fényképezőgépe a kompakt kategóriába sorolható. A legtöbb műszaki adata megfelel a kompakt gépek átlagos értékeinek.

A Jenoptik 2100 m típusú gép 1/2,7”-os CCD-t használ, mely 2,1 millió pixeles. Ennek megfelelően a legnagyobb felbontás 1600×1200 képpontos, ezen kívül használhatunk még 800×592 pixeles felbontást is. A gép érzékenysége ISO 100-nak megfelelő. Az optika közepesre sikerült, a fix 37 mm-nek megfelelő fókusztávolság mellett F2,9 fényerőre képes. Az F2,9-en kívül használhatunk még F5,7-es rekeszt is.

A legkisebb tárgytávolság 50 cm lehet, makró módra nincs lehetőségünk. A záridő tartomány fél mp és 1/1000-ed mp közötti, mely átlagosnak mondható. Az expozíció vezérlésébe mindössze a fényerő-kompenzációval avatkozhatunk be, prioritás módok nem használhatóak. Fotók készítésén kívül használhatjuk a gépet mozgókép-rögzítésre is, melynek felbontása 320×240 pixeles, képfrissítése másodpercenként 15. A fotók készítése előtt a szükséges beállításokat (felbontás, minőség) 1,6”-os LCD-n állíthatjuk be.

A beépített vaku a szokásos módokon kívül képes a hátsó redőnyre is szinkronizálni, mely egy kompakt gépnél szokatlan, de kellemes. A vaku hatótávolsága azonban átlagon aluli, mindössze 2,5 méter.

Az elkészített képek CompactFlash kártyára kerülnek, melyből 8 MByte kapacitásút kapunk gyárilag. A számítógépbe USB-n keresztül tölthetjük át a fotókat.

A fényképezőgép működtetéséhez 4 darab AA méretű elemre vagy akkumulátorra van szükség. A gép méretei: 105x62x45 mm, tömege 250 gramm elemek nélkül. A fényképezőgép áráról egyelőre nincs információ.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek