Connect with us

technokrata

Új, 2 Mpixeles digitális fényképezőgép a Jenoptiktól

Laptop

Új, 2 Mpixeles digitális fényképezőgép a Jenoptiktól

A Jenoptik másik új digitális fényképezőgépe szintén a középkategóriába tartozik, de meglehetősen gyenge műszaki paraméterei miatt akár az alsó kategóriába is sorolhatnánk. Ennek ellensúlyozására valószínűleg igen alacsony árat képeznek majd.

A Jenoptik 2100 f is 2,1 millió pixeles CCD-t használ. Így a legnagyobb felbontás 1600×1200 pixeles, de használhatjuk a 800×592 pixeles felbontást is. A gép érzékenysége ISO 100 és ISO 400-nak megfelelő értékek között változhat. Az optika meglehetősen gyengére sikerült, fix 33 mm-nek megfelelő fókusztávolság mellett is mindössze F3,6 fényerőre képes. Ezek után már nem is kell csodálkozni, hogy miért lehet a géppel ISO 200 vagy ISO 400 érzékenységet használni. Az F3,6-en kívül használhatjuk még az F11-es rekeszt is. Ilyen kicsi rekesszel eddig szinte csak a Fujifilm gépeiben találkozhattunk.

A legkisebb tárgytávolság 70 cm lehet, makró módban 10 és 15 cm közötti tárgytávolságok használhatóak. Ez tehát kellemesebb, mint a másik új Jenoptik gép, a 2100 m esetén. Ezzel szemben a záridő tartomány igen nevetséges, mindössze 1 mp és 1/250-ed mp közötti. Ezzel a géppel ne nagyon menjünk ki Forma 1-es futamot fényképezni. Az expozíciót itt is mindössze a fényerő-kompenzációval módosíthatjuk. Ezzel a géppel csak fotókat készíthetünk, mozgókép-rögzítésre nincs lehetőségünk. Mivel a gépnek nincs hátsó LCD megjelenítője, így a fotók készítése előtt a szükséges beállításokat (felbontás, minőség) a kis méretű szegmensekre bontott LCD-n állíthatjuk be.

A beépített vaku hatótávolsága a gyenge optika miatt csak 2 méter. Az elkészített képek a belső memóriába kerülnek, mely 2 MB kapacitású. Ezt CompactFlash kártyával bővíthetjük tovább, maximum 256 MB-ig, melyből 16 MB-os változatot kapunk. A számítógépbe USB-n keresztül tölthetjük át a fotókat.

A fényképezőgép működtetéséhez 2 darab AA méretű elemre vagy akkumulátorra van szükség. A gép méretei: 100x60x35 mm, tömege 116 gramm elemek nélkül. A fényképezőgép áráról egyelőre nincs információ.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek