Connect with us

technokrata

Jobb monitor, kevesebb kábel, korrekt teljesítmény – új Apple gép jelentkezik

Laptop

Jobb monitor, kevesebb kábel, korrekt teljesítmény – új Apple gép jelentkezik

Mindig meg tud újulni az Apple, még a mobil számítógépek terén is. Több, eddig hiányolt újdonság is helyet kapott a PowerBook sorozatban…

Lássuk kicsit részletesebben a korábbi hírünk által bemutatott Titanium PowerBook G4 családját! Tagjai új, nagyfelbontású képernyővel, gyorsabb PowerPC G4 processzorral, az iparág első integrált Digital Visual Interface-ével (DVI) és integrált Gigabit Ethernettel rendelkeznek. Az új 15,2 inches, szuperszéles képernyő akár 1280×854 pixeles felbontásra is képes, mely 23%-kal jobb, mint az előző modellek teljesítménye, de emellett a kép élesebb és telítettebb is az új képernyőn.

Az akár 800 MHz-es PowerPC G4 processzor és az 1 MB-nyi harmadszintű háttértár hozzáadása megdobja a teljesítményt az olyan alkalmazások esetében, mint a Final Cut Pro és a Photoshop. Az új, integrált DVI-vel pedig analóg és digitális videó kimeneti jel esetében is tisztán digitális kapcsolat hozható létre az Apple lapos képernyőivel, illetve az új generációs, DVI-vel felszerelt digitális projektorokkal.

Az új, külön kapható Apple DVI-ADC adapter lehetővé teszi az új PowerBook G4 vásárlói számára a könnyű kapcsolatot az Apple teljesen digitális, lapos képernyő-családjával, mely tartalmazza az Apple Display Connectort (ADC) is. Az Apple DVI-ADC adaptere tisztán digitális videojelet, USB adatokat és áramot továbbít egyetlen kábelen keresztül, s így leegyszerűsíti a beállítást és minimalizálja a kábelrengeteget a gép körül. Az adapter egy második Apple lapos képernyő hozzáadását is biztosítja bizonyos Power Mac G4 konfigurációk esetében, beleértve az új Nvidia GeForce 4 grafikus processzorral felszerelt modelleket is.

A jobb grafikus teljesítmény érdekében az új PowerBook G4 család tartalmaz még egy ATI Mobility Radeon 7500 grafikus processzort is, AGP 4X támogatással és 32 MB gyors DDR videó memóriával. A Titanium PowerBook G4 mindezeken felül
egy 56 Kbps-os modemet is tartalmaz, továbbá minden PowerBook modell beépített antennával és egy AirPort kártyahellyel rendelkezik a kábelnélküli kommunikációhoz; a 800 MHz-es modellben pedig az AirPort kártya előre van telepítve. Minden PowerBook G4 hordozható gép tartalmaz FireWire és USB kapukat, illetve az Apple szoftvereit, így az iPhotot, az iMovie2-t és az iTunes2-t is.

További jellemzői:
– 2,5 cm vastag Titánium ház, mely 2,7 kg tömegű
– 256 MB vagy 512 MB SDRAM (1 GB-ig bővíthető)
– DVD-ROM/CD-RW combo meghajtó
– 30 GB vagy 40 GB Ultra ATA66 merevlemez
– maximum 5 órányi akkumulátor-élettartam
– DVI, DVI-VGA adapter, S-video, USB, FireWire, audió ki-/bemenet
– új Mac OS X 10.1.4 változat, Mac OS 9.2.2, és az apró tápegységSzólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle