Connect with us

technokrata

Az egyik legjobb otthoni videodigitalizáló kártya

Laptop

Az egyik legjobb otthoni videodigitalizáló kártya

A Terminal tesztlaborja szerint otthonra ez az ideális választás…

A Pinnacle Studio Deluxe több, eddig nagyon népszerű kártya házasításából született – az eredmény pedig egy komplett otthoni PC-s videovágó készlet, amelynek tudásához képest alacsony ára minden szükséges szoftvert is tartalmaz.

A Studio DC10plus, DV, DVplus és DVclip tudásának egyesítéséből született Deluxe az általunk eddig legjobbnak tartott megoldás az otthoni video-feldolgozási feladatok elvégzéséhez.

A kártya kezeli az analóg és digitális audio-/videojeleket egyaránt, előbbihez breakout boxban lévő composite és S-video, illetve sztereó audió be-/kimenettel, utóbbihoz 1 belső és 2 külső IEEE1394 FireWire csatlakozóval rendelkezik. A bemenetek folyamatosan monitorozhatók a kezelői felületre bevágott overlay ablakban.

A kártya capture funkciója legfeljebb 720×576 pixeles, 25 fps-os digitalizálást tesz lehetővé DV, Digital8, S-VHS, Hi-8 és VHS formátumokból. A digitalizált jelfolyam DV-minőségben óránként mintegy 14 GB kapacitást igényel, ami (nem valós idejű) feldolgozás utáni tömörítés után természetesen a töredékére csökkenthető. Az elkészült anyagot DV, Digital8, S-VHS, Hi-8 és VHS formátumba exportálhatjuk is.

A kártya dobozában megtalálható a feldolgozáshoz szükséges összes szoftver, így a Hollywood FX az effektezéshez és a Studio 7 a vágáshoz, illetve a Studio Express a DVD- és VCD-készítéshez.

A kártyát kisebb testvéreivel együtt tesztlaborunkban teszteltük is, tapasztalatainkat hamarosan a vele végzett otthoni video-feldolgozás alapismereteinek társaságában adjuk közre.

A Pinnacle Deluxe-ot a Pinnacle európai roadshow-ja keretében mutatták be az újságíróknak. A kártya az Axico-nál vásárolható meg, végfelhasználói ára bruttó 122.225 Ft.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle