Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ingyenes Office csomag

Laptop

Ingyenes Office csomag

A Microsoftnak eddig is jelentős bevételkiesést okozott az ingyenes Linux operációs rendszer terjedése, most pedig úgy tűnik, a Microsoft Office is nagyon erős konkurenst kapott: megjelent az SOT Office, mely teljesen ingyenes és teljesen kompatibilis az MS Office-szal.

Hogyan csökkentsük kiadásainkat úgy, hogy közben minden szoftverünk legális legyen? Használjunk ingyenes programokat! Eddig azonban nem igazán akadt olyan konkurens termék, mely a Microsoft Office alkalmazásokkal versenyt tudott volna tartani úgy, hogy mellette még ingyenes is maradjon. A finn Linux disztribútor, az SOT úgy döntött változtat ezen: megjelentette az SOT Office 2002 szoftvercsomagot, mely teljes mértékben ingyenes, és a fejlesztők szerint kompatibilis a MS alkalmazásokkal. Mindemellett Windows és Linux alá is elérhető.

Az SOT Office, röviden: Soto az ingyenes OpenOffice kód alapjaira épül, mely további ingyenes komponensekkel egészült ki. Ennek köszönhetően a Soto az OpenOffice és a Staroffice alkalmazásokkal is kompatibilis.

A szoftvercsomag négy alkalmazást tartalmaz: szövegszerkesztőt (Writer), táblakezelőt (Calc), prezentációkészítőt (Impress), és rajzprogramot (Draw). A Windows verzió mindössze 41 Mbyte, a Linux verzió valamivel nagyobb, itt 3 változat közül választhatunk: RPM-csomag (70 MB), bináris verzió (70 MB) és forráskód (115 MB).

A fejlesztő ígérete szerint a csomaghoz rendszeresen jelennek meg majd a kiegészítő- és javítócsomagok.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés