Connect with us

technokrata

Ingyenes Office csomag

Laptop

Ingyenes Office csomag

A Microsoftnak eddig is jelentős bevételkiesést okozott az ingyenes Linux operációs rendszer terjedése, most pedig úgy tűnik, a Microsoft Office is nagyon erős konkurenst kapott: megjelent az SOT Office, mely teljesen ingyenes és teljesen kompatibilis az MS Office-szal.

Hogyan csökkentsük kiadásainkat úgy, hogy közben minden szoftverünk legális legyen? Használjunk ingyenes programokat! Eddig azonban nem igazán akadt olyan konkurens termék, mely a Microsoft Office alkalmazásokkal versenyt tudott volna tartani úgy, hogy mellette még ingyenes is maradjon. A finn Linux disztribútor, az SOT úgy döntött változtat ezen: megjelentette az SOT Office 2002 szoftvercsomagot, mely teljes mértékben ingyenes, és a fejlesztők szerint kompatibilis a MS alkalmazásokkal. Mindemellett Windows és Linux alá is elérhető.

Az SOT Office, röviden: Soto az ingyenes OpenOffice kód alapjaira épül, mely további ingyenes komponensekkel egészült ki. Ennek köszönhetően a Soto az OpenOffice és a Staroffice alkalmazásokkal is kompatibilis.

A szoftvercsomag négy alkalmazást tartalmaz: szövegszerkesztőt (Writer), táblakezelőt (Calc), prezentációkészítőt (Impress), és rajzprogramot (Draw). A Windows verzió mindössze 41 Mbyte, a Linux verzió valamivel nagyobb, itt 3 változat közül választhatunk: RPM-csomag (70 MB), bináris verzió (70 MB) és forráskód (115 MB).

A fejlesztő ígérete szerint a csomaghoz rendszeresen jelennek meg majd a kiegészítő- és javítócsomagok.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek