Connect with us

technokrata

Apple eMac: iMac, 17 colos monitorral

Laptop

Apple eMac: iMac, 17 colos monitorral

Az Apple a mai napon egy eMac nevű asztali gépet, valamint két új Powerbook notebookot is bemutatott.

A fehér színű eMac leginkább a nagy népszerűségnek örvendő eredeti iMac modellre (amelynek új változata leginkább egy állólámpára emlékezteti a külső szemlélőt) hasonlít, ám 17 colos laposképernyővel szerelték fel (maximális felbontás 1280×960 pixel, 72 Hz-es képfrissítési frekvencia mellett), és a gyártó kifejezetten az oktatási piacot kívánja megcélozni vele.

Az eMac számítógép belsejében egy 700 MHz-es órajelű PowerPC G4-es processzor, 40 GB-os merevlemez, és 128 MB memória található. A masina az előbbi alkatrészekkel, valamint egy CD-ROM meghajtóval együtt 999 dollárért lesz megvásárolható, míg egy CD-újraíró meghajtóval felszerelt eMac ára 1.999 dollár. Az eMac-et már ettől a héttől kezdve elő lehet rendelni az Apple weboldalán, kereskedelmi forgalomba pedig május vége, június eleje tájékán kerülhet az új modell.

Szintén ma került bejelentésre két új Titanium Powerbook noteszgép, amelyek elődjeiknél jobb minőségű kijelzővel, illetve izmosabb grafikus processzorral rendelkeznek. Az egyik új modell 800 MHz processzort, illetve ATI Mobility Radeon 7500 grafikus chipet tartalmaz, ezenkívül 40 GB-os merevlemez és 512 MB memória kapott helyett benne, továbbá az AirPort kártyája révén WLAN támogatással (IEEE 802.11b) is bír. Ez a Powerbook egy CD-RW/DVD meghajtóval felszerelve 3.199 dollárért vásárolható meg.

A másik új Powerbook noteszgép belsejében 667 MHz-es processzor, 256 MB memória, 30 GB-os merevlemez található, de nem kapott helyet benne a vezeték nélküli hálózati adatátvitelt biztosító AirPort kártya. Ezen modell ára 2.499 dollár, amely ár 200 dollárral alacsonyabb az Apple eddigi, 667 MHz-es processzort tartalmazó high-end modellénél. Közös a két gépben, hogy mindkettőt újfajta, 15,2 colos kijelzővel szerelték fel, amely akár 1280×854 pixeles kép megjelenítésére is alkalmas.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle